Profesii

GSK isi recruteaza oamenii prin Scoala de Afaceri

11.07.2005, 19:10 36

GlaxoSmithKline, una dintre cele mai mari companii farmaceutice din Europa, a inaugurat, saptamana trecuta, cea de-a treia editie a "Scolii de Afaceri GSK", care se va desfasura la Brasov.

Proiectul este destinat studentilor din ultimul an de studiu, indiferent de profilul facultatii, si presupune initierea acestora in practica principalelor departamente ale unei companii multinationale. "Prin ÇScoala de AfaceriÈ incercam sa dam absolventilor o idee despre ce se asteapta de la ei in cadrul unei companii", a spus Claudia Dogaru, Organisational Development Manager in cadrul GlaxoSmithKline Romania.

Pentru aceasta editie au fost selectati 50 de participanti, investitia liderului pietei farmaceutice din Romania ridicandu-se la peste 100.000 de dolari (83.000 de euro), adica aproximativ 2.000 de dolari pe participant. In aceasta suma sunt incluse costurile cu promovarea evenimentului, selectia si cazarea participantilor pe perioada desfasurarii cursurilor.

Baza de selectie a cuprins 197 de aplicanti proveniti din 27 de universitati din 12 orase ale tarii. Studentii acceptati in cadrul programului sunt nerabdatori sa-si cunoasca viitorii parteneri de afaceri si sa invete lucruri noi.

"Principalul avantaj este ca ai sansa sa cunosti absolventi de la mai multe facultati, oameni cu care te vei intalni mai tarziu in mediul de afaceri", este de parere Cristian Manole, proaspat absolvent al Facultatii de Relatii Economice Internationale din cadrul Academiei de Studii Economice Bucuresti.

Studentii care se afirma in cadrul programului au sansa de a fi cooptati in echipa GSK. Ca urmare a evaluarilor de la sfarsitul cursurilor, patru dintre participantii la precedentele doua editii au fost angajati in cadrul companiei. Ioana Stoian, care a urmat cursurile Universitatii de Medicina si Farmacie din Cluj-Napoca, s-a inscris in cadrul "Scolii de Afaceri GSK" pentru a-si imbunatati cunostintele economice.

"Este prea devreme sa luam o decizie cu privirea la ramanerea in cadrul echipei GSK. Urmeaza sa cunoastem mai multe despre companie si despre programul in care vom fi integrati. Acum ar fi foarte simplu pentru mine sa ma angajez intr-o companie producatoare de medicamente, dar vreau sa-mi diversific plaja optiunilor disponibile", a concluzionat Ioana Stoian.

stelian.vezentan@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO