Profesii

Grupul de firme Trend Consult deschide trei birouri in strainatate

17.10.2008, 14:50 107

Grupul de firme Trend Consult, unul dintre principalii jucatori de pe piata locala de training, va deschide in urmatorii ani trei birouri in afara Romaniei. "Ne-am propus ca in urmatorii trei ani sa deschidem trei birouri in afara Romaniei, in tari din Europa Centrala si de Est", spune Ciprian Todoca, managing partener al Lime Experience, una dintre cele patru companii ale grupului.

El mentioneaza ca investitiile necesare pentru deschiderea celor trei locatii vor fi realizate fie din resurse proprii, fie prin intermediul unui parteneriat cu o firma din tarile in care urmeaza sa fie prezenta.
Totodata, compania isi va extinde reteaua de birouri si in tara. "Strategia noastra pe urmatorii 3-5 ani vizeaza deschiderea de birouri si pe piata locala. Am dori sa fim prezenti in toate marile orase ale tarii", afirma Todoca. In prezent, compania are un singur birou in tara, localizat in Bucuresti.
Trend Consult a fost infiintat in 2000 de catre Adrian Florea si Sabin Gilceava. In prezent, grupul este detinuta de sase romani, patru dintre acestia fiind si consultanti, iar ceilalti sunt investitori privati. Actionarul majoritar este Adrian Florea, care detine 70% din grup.
Din 2007, compania Trend Consult a devenit un grup care inglobeaza patru entitati : Lime Experience (training pentru customer service), ETRO Learning (platforma eLearning), Eagle's Flight Central Europe (training experiential si Sales Academy (training de vanzari).
In 2007, grupul a realizat o cifra de afaceri de circa 0,85 de milioane de euro si un profit net de circa 25.000 de euro. "In mod normal, marja de profit net se situeaza la 18-20%. Anul trecut insa, ca urmare a procesului de restrucuturare prin care am trecut, a achizitionarii de licente noi si a cresterii echipei, marja de profit net a fost de doar 3%", declarea Todoca.
Pentru anul in curs, grupul mizeaza pe afaceri de 1,1 - 1,2 milioane de euro si pe revenirea la o marja de profit net de 18-20%.
Recent, un alt nume important din piata locala de training, Interact, a anuntat ca intentioneaza sa isi deschida in 2009 un birou extern in Paris. Pe langa piata franceza, compania are in plan deschiderea cate unui birou in Olanda si San Francisco.
Piata locala de training este evaluata la 40-50 de milioane de euro, iar principalii competitori ai Trend Consult sunt Codecs, Ascendis, TMI si Human Invest.
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO