Profesii

Grupul britanic Faist va ajunge la pragul de o mie de angajaţi în fabrica de componente din Oradea

Grupul britanic Faist va ajunge la pragul de o mie de...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

13.08.2014, 21:00 929
Faist Mekatronic, parte a grupului britanic Faist, furnizor de componente pentru infrastructura telecom şi industria auto, va mai angaja aproximativ 250 de oameni în următorii doi ani ca urmare a unui plan de creştere a producţiei în unitatea din parcul industrial Eurobusiness 1 din Oradea.
 
În prezent, compania are 880 de angajaţi, cu 200 de oameni mai mulţi decât nivelul înregistrat anul trecut. În doi ani, producătorul, care este şi unul dintre cei mai mari angajatori din judeţul Bihor, va avea peste 1.000 de salariaţi.
 
„În următorii 2-3 ani planificăm creşterea nivelului de producţie cu 15% pe an“, a declarat Remus Cotuţ, directorul general al Faist Mekatronic, companie cu afaceri de 233 milioane de lei (53 mil. euro) anul trecut.
 
În 2013, businessul Faist Mekatronic a crescut cu 53% comparativ cu anul precedent. Compania a raportat un profit net de 20 de milioane de lei (4,5 milioane de euro), adică o marjă de 8,5%. Faţă de 2008, rulajul Faist Mekatronic a crescut de aproape zece ori, conform calculelor ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO