Profesii

Există posibilitatea să se amâne recalcularea pensiilor? Răspunsul ministrului Muncii

Există posibilitatea să se amâne recalcularea...

Autor: Andreea Tobias

24.03.2024, 20:46 233

„Vom face tot ceea ce ţine de noi astfel încât totul să meargă brici şi vă spun că aşa va fi”, spune Simona Bucura-Oprescu, întrebată dacă există posibilitatea să se amâne recalcularea pensiilor.

Simona Bucura-Oprescu a declarat, duminică seara, la România TV, legat de scenariile potrivit cărora recalcularea pensiilor ar putea fi amânată, că până acum totul „a fost livrat” la termen.

„Încă de când am plecat la acest drum, împreună cu colegii noştri din Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale, din Casa Naţională de Pensii, au fost mulţi care s-au îndoit de capacitatea noastră administrativă, funcţională de a veni cu o reformă atât de importantă într-un termen atât de scurt. Noi am fost <zis şi făcut>. Am livrat în permanenţă la termen, ne-am mobilizat, am respectat termenele şi aşa vom face şi de acum înainte”, a susţinut Simona Bucura-Oprescu.

Ministrul a precizat că specialiştii au făcut un efort foarte mare până acum, au rămas peste program, au mers şi în weekend la muncă: „Să ştiţi că nu vom slăbi ritmul şi vom face tot ceea ce ţine de noi astfel încât totul să meargă brici, totul să meargă cum trebuie şi pensionarii să-şi primească la timp deciziile de recalculare şi vă spun că aşa va fi”.

Primele decizii de recalculare urmează să apară la sfârşitul lunii mai sau începutul lunii iunie, iar din 1 septembrie peste 3 milioane de pensionari vor primi pensii mai mari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO