Profesii

Exerciţiu de imaginaţie pentru cei care conduc marile businessuri: România peste 20 de ani. Daniel Cîrstea, CEO al retailerului Profi

Exerciţiu de imaginaţie pentru cei care conduc marile...
07.11.2018, 00:07 207

Retailerul Profi va termina anul cu o reţea de peste 900 de magazine şi afaceri ce vor sări de pragul de 6 mld. lei (1,3 mld. euro), plus 30% comparativ cu 2017. Cum va arăta România în 2040? Digitalizarea şi robotizarea vor fi prezente în activitatea de zi cu zi, de la cafeaua de dimineaţă până la ora la care smartphone-ul te va „acoperi să nu răceşti“.

Multe din tehnologiile inventate în lume vor fi implementate cu succes în România, în special în ariile în care diferenţa dintre România şi restul Europei este semnificativă. Se poate observa ce s-a întâmplat deja cu rata de penetrare a smartphone-urilor sau cu viteaza la internet în România versus Europa.

Tot în 2040, pentru a obţine timp în viaţa lor, oamenii vor fi dispuşi să plătescă mai mult şi mai mult. Iar retailul alimentar va fi dominat de procese controlate de AI (Artificial Intelligence), cu scopul de a crea „experienţă de shopping“ şi de a face procesul să fie unul „ultrarapid“ (în ideea că oamenii vor vrea tot mai mult timp pe care să îl folosească aşa cum îşi doresc - n.red.). 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO