Caută doar în titlu
Profesii

Un executiv român plecat din ţară acum 20 de ani conduce afacerile producătorului de ţigări BAT pe şase pieţe, un business de 2 mld. euro. „Dacă mă uit la dezvoltarea Poloniei din 1998 până în prezent, este clar că România are un potenţial mult mai mare decât nivelul la care este astăzi.“

Dragoş Constantinescu, un executiv român care a ple­cat din ţară acum circa do­uă decenii, deţine func­ţia de area direc­tor pen­tru zona de nord a Eu­ro­pei Cen­trale ce cu­prinde Po­lonia, Ce­hia, Slo­va­cia, Un­ga­ria şi ţările bal­tice, respec­tiv Li­tua­­nia, Le­to­nia şi Esto­nia. Pe aces­te pieţe, pro­du­că­torul ţiga­re­telor Kent şi Pall Mall are afaceri de pes­te 2 mld. euro, conform estimărilor ZF.

Cele şase ţări unde Dragoş Constan­tinescu conduce businessul BAT au o populaţie cumulată de peste 70 milioane de oameni, de 3,5 ori mai mare ca a României.

Zece poveşti ale unor români care au reuşit. Cum au ajuns să lucreze pentru NASA, în laboratoarele de cercetare ale unor giganţi sau chiar să conducă companii de sute de milioane de dolari

„Este un job foarte dinamic într-o regiune geografică foarte dinamică, iar businessul se dezvoltă foarte rapid, ajutat şi de continua îmbună­tă­ţire a situaţiei econo­mice din zonă“, spune el.

Deşi locuieşte la Varşovia, în Polonia, executivul vine cam de 6-7 ori pe an în ţară. „Sunt destul de co­nectat la ce se întâmplă.

România s-a dezvoltat enorm faţă de 1998 când am plecat eu, deci cu multe lucruri putem să ne mândrim. Dar dacă mă uit la dezvoltarea Poloniei de exemplu în aceeaşi perioadă, este clar că România are un potenţial mult mai mare decât nivelul la care este astăzi.“

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.