Profesii

Europarlamentar: În 2 ani, 1,5 milioane de lucrători din România vor beneficia de salariul minim european

Europarlamentar: În 2 ani, 1,5 milioane de lucrători...

Autor: Dorin Oancea

14.09.2022, 09:03 617

“În 2 ani, 1,5 milioane de lucrători din România vor beneficia de salariul minim european”, a declarat europarlamentarul Victor Negrescu într-o intervenţie din plenul Parlamentului European.

“Avem nevoie de un salariu minim european. Un salariu decent pentru cetăţenii europeni care să le permită acestora să aibă un nivel de trai adecvat. Avem nevoie de o reglementare comună în plan european şi ştim că nu a fost simplu să obţinem acest lucru. Din păcate, au existat guverne, de dreapta în cazul României, care s-au opus salariului minim european, dar astăzi ne bucurăm să vedem că toată lumea susţine acest obiectiv deşi îl respingeau categoric în trecut”, a menţionat europarlamentarul social-democrat.

Conform reglementărilor, directiva trebuie aprobată şi implementată în legislaţia naţională în doi ani de la publicarea sa.

“În România, 1,5 milioane de lucrători vor beneficia de această reglementare şi sunt convins că şi la noi în ţară vom reuşi să ne ridicăm la nivelul aşteptărilor şi să implementăm această directivă, cât mai rapid. Totodată, este important să mergem mai departe, să sprijinim şi IMM-urile în acest sens, să ne asigurăm că şi condiţiile de muncă sunt adecvate pentru persoanele care au un venit minim. În ciuda acestor aspecte, este evident pentru noi că în contextul actual, al inflaţiei şi al creşterii preţurilor, avem nevoie de salarii decente peste tot în Europa şi avem nevoie ca lucrătorii să fie plătiţi similar pentru aceeaşi muncă, oriunde în Europa”, a explicat Victor Negrescu, membru în Comisia pentru Bugete din Parlamentul European.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO