Profesii

Este oficial: pensiile vor fi reduse cu 15% incepand de la 1 iunie si salariile, cu 25% la data intrarii in vigoare a legii

31.05.2010, 09:34 19

Pensiile vor fi reduse cu 15% incepand de la 1 iunie, deoarecesunt un drept lunar, in schimb salariile, normate la ora, ar puteafi reduse cu 25% doar de la data intrarii in vigoare a legilorpentru care Guvernul isi va angaja raspunderea, a declarat,duminica, ministrul Muncii, Mihai Seitan, citat de Mediafax.

"Pensiile sunt un drept lunar, pentru ca atunci cand o persoanaiese la pensie chiar de la jumatatea lunii primeste pensia integralpe luna respectiva. Pe luna iunie pensiile se platesc in iulie, iardaca legea privind pensiile intra in vigoare in iunie, pensiile vorputea fi reduse cu 15% incepand de la 1 iunie. In cazul salariilor,lucrurile sunt mai complicate, deoarece este vorba de plata cu orasi cu ziua, iar reducerea cu 25% s-ar putea aplica doar de la dataintrarii in vigoare a legii cu masurile de austeritate. In acestcaz este posibil ca legea sa nu se poata aplica retroactiv", adeclarat Mihai Seitan, dupa sedinta de guvern in care au fostavizate proiectul de lege privind reducerea cheltuielilor bugetaresi cel al pensiilor.

El a aratat ca modalitatea de calcul "se va sti cu exactitate"in momentul adoptarii legilor.

Guvernul a adoptat duminica proiectele de legi prin care suntreduse salariile, pensiile si alte prestatii sociale din sectorulbugetar, pentru care isi va angaja raspunderea in Parlament.

Procedura de angajare a raspunderii va fi initiata incepand deluni.

Colegiul Director al PDL a decis, duminica, in unanimitate, sasustina Guvernul pentru masurile de limitare a cheltuielilorbugetare si de relansare economica a Romaniei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO