Profesii

Dragoş Constantinescu, preşedinte al Ursus Breweries, promovat managing director în cadrul Asahi pe pieţele din Germania, Austria, Cehia şi Slovacia

Dragoş Constantinescu, preşedinte al Ursus Breweries,...

Autor: Florentina Niţu

28.04.2021, 17:34 125

Dragoş Constantinescu, managerul român care a condus din 2019 businessul Ursus Breweries, liderul din piaţa locală a berii, a fost promovat în funcţia de Managing Director al diviziei care include Germania, Austria, Cehia şi Slovacia, parte din grupul Asahi Europe & International.

Ursus este o companie membră a grupului Asahi şi el a fost responsabil, în paralel cu funcţia din România şi de businessul Asahi pentru piaţa din Ungaria. De asemenea, din 1 ianuarie 2021, Dragoş Constantinescu a fost numit preşedinte al Asociaţiei Berarii României în locul lui Dan Robinson, Managing Director al Heineken România.

Dragoş Constantinescu s-a întors din străinătate în 2019, unde a locuit mai bine de 20 de ani, pentru a conduce Ursus Breweries. El a lucrat 17 ani în industria tutunului pentru British American Tobacco.

În locul lui Constantinescu, la conducerea producătorului local vine Paul Barnett. El are o experienţă comercială vastă dobândită în roluri precum vice-preşedinte de vânzări în cadrul sucursalei Asahi Europe & International din Cehia, şef al departamentului european de shopper marketing la SABMiller (Elveţia), director regional de vânzări Asia Pacific la Johnson & Johnson (Singapore) şi director general al Asahi Brands Europe, poziţie din care a condus afacerile de export.

Ursus Breweries este lider pe piaţa berii din România, cu afaceri de aproape 2 mld. lei (circa 420 mil. euro) în 2019, trei fabrici industriale şi o microberărie, dar şi într-un depozit. Printre brandurile companiei sunt Timişoreana, Ciucaş şi Ursus, care sunt şi unele dintre cele mai vândute branduri de bere din România, având o cotă de piaţă de 40%.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO