Profesii

Domeniul financiar-bancar, pe primul loc in topul ofertelor

15.05.2006, 00:00 379

Bancile, societatile financiare si de investitii, precum si companiile specializate in managementul creditelor au fost saptamana trecuta in prima linie a pietei de recrutare, 20 de jucatori anuntand ca sunt in cautare de personal. Au fost publicate anunturi de angajare pentru peste 60 de posturi, cele mai multe solicitari inregistrandu-se pentru birourile din Bucuresti ale companiilor. ING Asigurari de Viata, una dintre cele mai puternice institutii financiare la nivel international, cauta Regional Trainers pentru 7 dintre birourile sale din Romania. Candidatul dezirabil pentru aceasta pozitie are varsta cuprinsa intre 27 si 45 de ani, studii superioare, experienta relevanta in vanzari si in livrare training si o atitudine centrata pe client. Abilitatile de comunicare, prezentare si relationare, entuziasmul, perseverenta si prezenta de spirit sunt alte cerinte ale postului.

La randul sau, HVB Bank pune la bataie 6 pozitii: Account Manager, Manager de Risc, Analist Financiar, Ofiter Imobiliar si Asistent Manager. Pe langa cerintele specifice fiecarui post in parte, pentru a ocupa oricare dintre aceste pozitii, candidatul trebuie sa aiba experienta intr-o institutie financiara internationala, abilitati de comunicare, negociere si vanzare, deschidere spre munca in echipa, cunostinte de limba engleza si de operare PC si sa poata lucra in conditii de stres.

Alti jucatori din domeniul financiar-bancar aflati in plin proces de recrutare sunt Domenia Credit, Asiban SA, Alpha Leasing, UniCredit, PriceWatrehouseCoopers, BRD Finance, CA-IB Romania, Provident Financial, Pireus Bank, Finansbank.

Cele mai cautate pozitii sunt cele de middle management. Cei mai multi dintre jucatorii din domeniul bancar, al asigurarilor sau al managementului creditelor sunt in cautare de personal pentru pozitii de Financial Controller, Sales Manager, Internal Auditor, Specialist Accounting&Finance sau Analist Credite. Alte posibilitati pentru cei care doresc sa lucreze in domeniu sunt pozitiile de Consilier Clienti, Tax Lawyer, Senior Tax Consultants si Coordonator Vanzari. O explicatie pentru acest boom al ofertei din domeniul financiar-bancar il constituie extinderea companiilor in teritoriu, prin deschiderea de noi filiale, miscare ce reclama automat cresterea numarului de angajati.

Pe locul doi dupa domeniul financiar-bancar vin ofertele de job-uri de pe segmentul farmaceutic, 14 companii fiind in cautare de personal calificat, urmate de ofertele din vanzari, IT si retail.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO