Profesii

Directorul general al producătorului Napolact pleacă în Rusia. Noul executiv este român

 Directorul general al producătorului Napolact pleacă...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

17.12.2015, 11:48 785

FrieslandCampina România, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa lactatelor, confirmă numirea lui Cornel Cărămizaru în funcţia de director general al companiei. ZF a scris recent că executivul român va prelua conducerea companiei, după ce în ultimii aproximativ cinci ani a fost director de mânzări şi trade marketing. El înlocuieşte peJan Willem Kivits, care a condus operaţiunile companiei, în ultimii trei ani, şi care a fost numit director general al FrieslandCampina Rusia.

„România este o piaţă importantă, la nivel internaţional, pentru Royal FrieslandCampina. Operăm în România într-un mediu plin de provocări. (...) Echipa de management va continua să asigure o creştere sustenabilă pentru companie în următorii ani, în paralel cu consolidarea legăturilor cu partenerii noştri, de la fermieri, până la clienţi şi consumatori”, a declarat Cornel Cărămizaru, care a devenit astfel primul român care conduce filiala locală a grupului olandez.

Cornel Cărămizaru s-a alăturat FrieslandCampina România în 2011. El are mai bine de 18 ani de experienţă ca manager în companii multinaţionale din industria de bunuri de larg consum. Managerul deţine un MBA în Marketing şi este specializat în managementul strategic şi de conducere a afacerilor.

Consolidat, businessul FrieslandCampina în România se ridică la circa 90 mil. euro.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO