Profesii

Din ianuarie 2011, refacerea vechimii se va putea realiza numai în instanţă

Autor: Mediafax

28.12.2010, 15:38 25

Angajatorii şi ITM-urile vor restitui carnetele de muncătitularilor până la sfârşitul lunii iunie 2011, iar refacereavechimii în muncă se va face doar în instanţă, după intrarea învigoare, la 1 ianuarie, a registrului de evidenţă a salariaţilor,precizează, pentru Mediafax, Inspecţia Muncii.

Începând de anul viitor, dispoziţiile Decretului 92/1976 privindcarnetul de muncă se abrogă şi odată cu intrarea în vigoare anoilor dispoziţii legale, carnetele de muncă vor dispărea, iarevidenţa muncii se va realiza electronic, prin registrul general deevidenţă a salariaţilor.

Astfel, angajatorii care păstrează şi completează carnetele demuncă le vor elibera titularilor în mod eşalonat, până la data de30 iunie 2011 , acelaşi lucru urmând să fie făcut şi de cătreinspectoratele teritoriale de muncă, care deţin carnetele de muncăale salariaţilor, şi care vor trebui eliberate angajatorilor pânăla aceeaşi dată.

"Inspecţia Muncii a elaborat un plan de propuneri privindeficientizarea activităţii Inspecţiei Muncii în domeniul relaţiilorde muncă, care a fost aprobat de către Ministrul Muncii, Familieisi Protecţiei Sociale, care cuprinde etapele de urmat pentrupredarea în condiţii optime a carnetelor de muncă către angajatoridar şi eficientizarea activităţii Inspecţiei Muncii în ceea cepriveşte activitatea de control prin preluarea inspectorilor demuncă de la evidenţa muncii la corpurile de control din cadrulinspectoratelor teritoriale de muncă", precizează, marţi, InspecţiaMuncii, într-un răspuns remis Mediafax. Citiţi mai multe pewww.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO