Profesii

Cursuri de training in China pentru managerii romani

21.11.2008, 16:54 29

Comisia Europeana si guvernul Chinei au ajuns la a patra editie a progra-mului Managers Exchange and Training Programme (METP), al carui scop este sa incurajeze schimbul dintre intreprinderile mici si mijlocii din China si UE si sa creeze experti in afacerile cu China.

In prezent, China se afla in continuare intr-o faza de dezvoltare accelerata. Adesea observam cum reprezentantii Chinei isi exprima dorinta de a realiza relatii reale de afaceri cu noi si MEPT este platforma cea mai potrivita pentru realizarea practica a acestora", a explicat Dirk Meganck, directorul pe problemele cooperarii cu Asia si Asia Centrala al Serviciului de Cooperare (EuropeAid) al Comisiei Europene.
METP este o initiativa comuna a Comisiei Europene si a guvernului chinez, care se va realiza pe o durata de patru ani, programul fiind impartit in patru module - fiecare cu o durata de cate 10 luni. In afara de organizarea sederii in China, UE suporta si taxele pentru formarea managerilor. METP va asigura participantilor si o suma lunara pentru cheltuielile zilnice, de 1.000 de euro, iar la final absolventii vor primi diplome semnate de ambasadorul UE in China. Termenul limita de depunere a dosarelor este 4 ianuarie 2009.
Candidatii trebuie sa aiba varste cuprinse intre 26 si 40 de ani si experienta profesionala de cel putin cinci ani. De asemenea, organizatorii programului precizeaza ca nu este necesar ca cei interesati sa cunoasca limba chineza. Toti candidatii trebuie sa prezinte un plan de afaceri care trebuie realizat in timpul sederii lor in China. Cei care reusesc sa convinga comisia de selectie europeano-chineza de aplicabilitatea planului sau de afaceri vor fi invitati sa se prezinte in 2009 la centrul de la Bruxelles sau Beijing, unde vor avea loc interviurile de recrutare si evaluare.
METP are ca obiectiv principal formarea unor echipe de manageri, asigurand sprijinul financiar necesar pentru practica pe loc a unui numar de 200 de manageri din China in UE si invers. Programul va fi realizat de catre Consiliul pentru stimularea comertului international din China pana in 2010, iar fondurile financiare acordate de catre CE si guvernul Chinei sunt in valoare totala de 23 de milioane de euro.
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO