Profesii

Cursuri de pregatire pentru contabili

27.05.2003, 00:00 12

Filiala din Romania a companiei britanice ATC International va demara din luna septembrie o serie de cursuri de pregatire pentru obtinerea diplomei Asociatiei Expertilor Contabili - ACCA (Association of Certified Chartered Accountants).
ACCA este cea mai mare asociatie internationala in domeniul contabil, avand peste 300.000 de membri in 160 de tari. Asociatia examineaza studentii conform Standardelor Internationale in Contabilitate (IAS), astfel incat membrii ACCA sunt pregatiti pentru trecerea la normele internationale.
"Pentru noi, este o satsifactie sa putem oferi aceste cursuri publicului larg. Pana acum am sustinut doar cursuri private pentru angajatii unor companii. Urmarim insa dezvoltarea pietii de cativa ani si credem ca acum este momentul sa ne extindem activitatea", a declarat Steve Willis, director general ATC in Romania.
Cursurile incep in septembrie si pot fi urmate de orice absolvent al unei institutii de invatamant superior care doreste sa-si completeze pregatirea profesionala, fiind finalizate cu un examen in luna decembrie. Taxa perceputa pentru curs este de aproximativ 500 de dolari
"Preturile noastre sunt sub media celor practicate pe piata si speram sa extindem acest gen de pregatire de la nivelul exclusivist, dedicat executivilor, la unul accesibil tuturor oamenilor de afaceri" , a mai spus reprezentantul ATC. El a adaugat ca in Romania, membri ACCA detin functii cheie in marile companii internationale, iar diploma le deschide drumul in cariera aleasa.
Inainte de inceperea cursurilor, ATC va sustine o prezentare gratuita si un curs pilot de pregatire pentru toti cei interesati. Prezentarea va avea loc miercuri, 28 mai la 18.30, la Athenee Palace Hilton, iar cele doua sesiuni de pregatire vor avea loc joi, 29 mai, in acceasi locatie.
ATC este prezenta pe piata romaneasca din 2000, 80% din cursanti reusind sa obtina aceasta certificare, fata de o medie europeana de 55%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO