Profesii

Cum devii functionar public in UE, cu un salariu de 2.500 de euro?

Cum devii functionar public in UE, cu un salariu de 2.500 de euro?

Autor: inCont.ro

15.03.2011, 10:51 436

Daca vrei sa urmezi o cariera de functionar public intr-una dininstitutiile europene, incepand din 16 martie Comisia lanseaza onoua sesiune de recrutari pentru joburi de administrator.

In functie de domeniul in care te-ai format sau in care aiexperienta, poti lucra in drept, economie sau elaborarea depolitici. Si desi etapele recrutarii sunt destul de anevoioase, iarperioada de timp in care vei parcurge toate probele recrutariipoate ajunge si la 9 luni, salariul pe care poti sa-l castigimerita toate eforturile: intre 2.500 si 17.000 de euro pe luna.

Campania pe care site-ul oficial de recrutari al ComsieiEuropene - EPSO, o lanseaza pe 16 martie face parte din calendarulobisnuit al concursurilor pentru ocuparea unor postiuri ininstitutiile Uniunii Europene.
Astfel, in lunile martie-aprilie, EPSO organizeaza competitiipentru administratie publica europeana, comunicare si drept, iniunie-iulie, pentru lingvisti si traducatori, iar pentru asistenti,in noiembrie-decembrie.

Pe posturile de asistenti sunt singurele pe care se pot angaja sipersoane fara studii superioare, motiv pentru care concurenta estefoarte mare, dar recrutarea se face in functie de vechimea pe unpost similar, nu mai putin de trei ani.

Pentru prima data la concurs pot participa si studentii

Noutatea concursurilor din acest an este ca EPSO accepta, inpremiera, candidaturi si de la studentii in ultimul an al primuluiciclu de studii universitare, a anuntat ieri Comisia. Citiţi maimult despre cum să devii functionar public in UE pewww.incont.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO