Profesii

Costin Mândrea, unul dintre cei mai puternici executivi români din lume, pleacă după nouă ani de la Coca-Cola Bottlers Japan. El devine preşedintele SLMG Beverages, cel mai mare îmbuteliator al Coca-Cola din India

Costin Mândrea, unul dintre cei mai puternici executivi...

Autor: Cristina Roşca

29.12.2023, 16:05 354

Executivul român Costin Mândrea a fost numit în funcţia de preşedinte al SLMG Beverages, cel mai mare îmbuteliator al Coca-Cola din India, cu o cotă de piaţă de 20%. Este vorba de un grup cu o istorie de 30 de ani ce are activităţi în producţia şi distribuţia de băuturi, fiind parte din Ladhani Group. Compania are afaceri de circa 1 mld. dolari pe an.

Este cel mai mare îmbuteliator independent, cu 43 de linii de producţie, ce realizează 29.000 de sticle de băuturi pe minut. Ambiţia fondatorului e să tripleze această capacitate până la finalul deceniului”, arată publicaţiei Outlookindia.com.

Românul Costin Mândrea va conduce acest business din poziţia de preşedinte, după ce ultimii nouă ani i-a petrecut la Coca-Cola Bottlers Japan, unde a deţinut poziţia de board director, vice-president şi chief commercial officer.

După ce a ajuns în Japonia în noiembrie 2014, Costin Mândrea a avut drept misiune să creeze un îmbuteliator foarte profitabil şi lider în industria de profil din Japonia”, scrie compania Coca-Cola Bottlers Japan în anunţul privind plecarea executivului român, dar şi contribuţia acestuia la dezvoltarea businessului.

Datorită dedicării sale, am devenit unul dintre cei mai mari îmbuteliatori nu doar din Asia, ci din lume, în termen de vânzări, între cei peste 225 de îmbuteliatori Coca-Cola de la nivel mondial. Costin a pus bazele şi pentru creşterea viitoare.”

Costin Mândrea a studiat la Facultatea de Automatică din cadrul Uni­ver­sităţii Politehnice din Bucureşti, iar imediat după absol­vire, pe 1 octombrie 1998, s-a angajat în cadrul Coca-Cola la Ti­mişoara. Executivul s-a mutat în Japonia în toamna lui 2014, în poziţia de senior executive, marketing and com­mer­cial leadership, pentru ca nouă luni mai târziu să preia po­zi­ţia pe care a deţinut-o până acum. Înainte de Japonia, a lucrat timp de cinci ani pen­tru Coca-Cola Eurasia, cu bază în Moscova.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO