Profesii

Cornel Dănilă, fost şef al Covalact, este noul director general al Agroserv Măriuţa în locul Mădălinei Cocan

Cornel Dănilă, fost şef al Covalact, este noul...

Autor: Liviu Popescu

25.04.2023, 18:22 1123

Agroserv Măriuţa (simbol bursier MILK),  companie românească de agricultură şi deţinătoarea brandului Lăptăria cu Caimac, a anunţat marţi seară la Bursa de la Bucureşti schimbări în conducerea executivă astfel că Mădălina Cocan, fiind numită în Consiliul de Administraţie, a demisionat din funcţia de director general. Mădălina Cocan are 65% din Agroserv.

În locul său a fost numit Cornel Dănilă, fost şef al Covalact şi membru în CA-ul companiei. Din CA-ul Agroserv face parte şi fostul bancher Mişu Negriţoiu. Preşedinte este Nicuşor Şerban.

“Mandatul directorului este 2 ani, începând cu data prezentei decizii, respectiv până la data de 25.04.2025 inclusiv”, se arată în raportul publicata de compania cu o capitalizare de 64 mil. lei.

Agroserv Măriuţa, compania din spatele brandului Lăptăria cu Caimac, estimează un profit de 2 mil. lei anul acesta, după ce a trecut în 2022 pe pierdere de 1,9 mil. lei. Afacerile ar creşte cu 9% la 80 mil. lei.

Printre direcţiile de dezvoltare din 2023 se află „continuarea creşterii brandului Lăptăria cu Caimac pe plan naţional, prin consolidarea poziţiei şi creşterea numărului de produse prezente la raft în fiecare magazin”, reiese din BVC.

De asemenea, compania vizează o creştere a numărului de produse disponibile la raft în fiecare magazin şi penetrarea unei reţele IKA (international key accounts) noi, cât şi investiţii noi într-un sistem de recuperare, spălare şi refolosire a sticlelor şi borcanelor.​

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO