Profesii

Constructorii lucreaza la structurile de personal

Constructorii lucreaza la structurile de personal

Click pentru imaginea intreaga

25.09.2006, 17:13 52

Companiile de pe piata constructiilor se afla in cautare de personal, in incercarea de a acoperi diferite pozitii, de la consultanti tehnici si sefi de santier pana la economisti. O alta oferta interesanta a mai venit saptamana trecuta din zona pietei de leasing.
Companiile de constructii si cele de leasing au lansat unele dintre cele mai consistente oferte de angajare, la concurenta cu angajatorii din industria farmaceutica sau cea de solutii IT.
Cautarile vizeaza in principal candidati cu experienta de cativa ani pe pozitii similare celor urmarite, iar specialistii in resurse umane sustin ca salariile pleaca de la valori nete de 300 de euro lunar si pot ajunge chiar pana la 2.000 de euro, in cazul posturilor de management. Sedesa, Summa, Lindab sau Bau Construct sunt cativa dintre constructorii sau producatorii de materiale de constructii care vaneaza atat competente in zona tehnica, precum si specialisti pe alte zone, cum ar fi cea financiar-contabila sau a managementului de produs.
Spre exemplu, compania spaniola Sedesa recruteaza pentru postul de economist-controller, profilul candidatului asteptat incluzand absolvirea unei facultati de profil, precum si experienta de minimum trei ani in domeniul financiar-contabil, intr-o firma de constructii.
Summa Romania asteapta CV-uri pentru pozitia de procurement specialist, care va presupune, printre altele, identificarea furnizorilor de materiale si incheierea de contracte cu acestia. Compania pretinde cel putin un an de experienta, precum si diploma de studii superioare in inginerie.
Posturi libere exista si in filiala locala a grupului suedez Lindab, care produce profiluri de tabla si tubulatura de ventilatie pentru constructii civile si industriale.
Compania cauta oameni cu experienta pe piata de profil pentru pozitiile de area technical consultant pentru afacerile din Bucuresti, Bacau si Cluj-Napoca, precum si pentru pozitia de product manager, in Capitala.
Compania de profil Bau Construct vaneaza oameni pentru pozitii de sefi de santier pentru constructii civile si industriale, cei vizati fiind cei cu o experienta de succes de mai multi ani pe o pozitie similara.
"Aparitia clasei medii a dus la cresterea segmentului imobiliar de locuinte, iar pe de alta parte, multe afaceri noi deschise au nevoie de sedii. Ritmul constructiilor a impus un necesar suplimentar de personal de specialitate", spune Mihaela Georgescu, specialist in resurse umane la firma de recrutare JobAvantaj.
Referitor la salariile din domeniu, consultantul precizeaza ca acestea variaza in principal in functie de marimea companiei, de marimea santierelor si de tipul constructiilor, avand in vedere ca in cazul celor civile castigurile sunt mai mari decat in cazul celor industriale.
"Afacerile noi in constructii sunt, in general, nevoite sa 'bage mai mult mana in buzunar', pentru a atrage personal specializat", precizeaza Georgescu.
Conform informatiilor furnizate de JobAvantaj, un sef de santier se poate bucura de un salariu lunar net intre 500-1.500 de euro, un expert financiar contabil poate castiga 300-600 de euro, iar pentru un product manager castigurile lunare nete pot varia intre 1.000 si 2.000 de euro.
In ceea ce priveste piata de leasing, principalele oferte au venit din partea UniCredit Leasing si a RCI Leasing.
Divizia de profil a grupului UniCredit isi consolideaza departamentul de marketing, urmarind sa isi acopere pozitiile de relationship manager in cadrul filialelor din Pitesti, Galati, Odorheiu Secuiesc, Suceava, Oradea si Arad. Cei interesati de aceste pozitii trebuie sa aiba sudii in aria stiintelor economice si cel putin 2 ani experienta in sectorul serviciilor financiar-bancare.
Studii economice superioare si experienta de minimum 1-2 ani trebuie sa aiba si candidatii interesati de o cariera in cadrul RCI Leasing, membra a grupului Renault. Compania angajeaza pentru pozitiile de analist metode comerciale, organizator proiect, specialist urmarire creante si responsabil reporting.
Marii jucatori din industria farmaceutica nu s-au oprit nici ei din goana dupa absolventi de medicina sau farmacie, Pfizer, Farmexper sau Mediplus fiind doar cateva dintre companiile pentru care acestia pot opta.
Una dintre noutatile saptamanii a venit din sectorul HoReCa, prin grupul TH Hotels, care cauta un director/administrator hotel si un specialist in vanzari si marketing hotelier. Cei interesati de aceste pozitii trebuie sa aiba experienta relevanta pe un post asemanator.
Si specialistii in procese de resurse umane se bucura de cateva oferte venite din sfera recrutarii sau a training-ului. Astfel, filiala locala a companiei de training Wilson Learning cauta consultanti pentru posturile de trainer sau junior trainer. Acestia trebuie sa aiba experienta pe partea de training in vanzari, marketing, servicii-clienti sau in management, iar experienta in industria bunurilor de larg consum reprezinta un avantaj.
Pentru recruiteri vestile bune vin de la HR Consultanta, firma de consultanta in resurse umane membra a grupului RTC Group. Aceasta cauta candidati pentru postul de specialist in recrutare, care trebuie sa aiba studii superioare si experienta de cel putin jumatate de an pe un post care sa presupuna atributii similare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO