Companii

Comerţul, unul dintre cei mai mari angajatori din economie, trage salariul mediu în jos. Un angajat din comerţ câştigă, în medie, cu 11,5% mai puţin decât salariul mediu net pe economie. Ecartul e la minimul ultimilor ani, dar există în continuare

Comerţul, unul dintre cei mai mari angajatori din...

Autor: Cristina Roşca

29.03.2024, 17:00 117

Peste 800.000 de oameni lucrau în 2022, ultimul an pentru care există date publice, în comerţul de orice fel, cu ridicata ori cu amănuntul Astfel, acest sector angaja circa o cincime din salariaţii din economie, conform calculelor ZF făcute pe baza datelor de la Registrul Comerţului.

Un angajat din comerţ câştiga la finalul lunii ianuarie din acest an un salariu mediu net de 4.299 de lei, cu mai bine de 15% mai mare decât la început de 2023 şi cu aproape 75% peste nivelul din aceeaşi perioadă a lui 2019, arată calculele ZF făcute pe baza datelor de la Insititutul Naţional de Statistică.

În pofida creşterii constante, an de an, salariul din acest sector rămâne în continuare mai mic decât media pe economie. Mai exact, la începutul anului salariul mediu net pe economie a ajuns la 4.859 de lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO