Profesii

Ciprian Dan, preşedintele ABSL, asociaţia reprezentativă a industriei de outsourcing: Modificările legislative recente au împins taxele şi legislaţia pe locul al doilea în lista celor mai mari provocări cu care se confruntă industria, după lipsa de talente

Ciprian Dan, preşedintele ABSL, asociaţia...

Autor: Ramona Cornea

09.11.2023, 12:41 67

Modificările fiscale adoptate recent de guvern au devenit a doua cea mai mare provocare cu care se confruntă companiile din industria locală de outsourcing, susţine Ciprian Dan, preşedintele Asociaţiei Business Service Leaders în România (ABSL), asociaţia reprezentativă a industriei de outsourcing.

„Problemele economice globale precum inflaţia, ratele mari ale dobânzilor şi-au pus amprenta asupra regiunii noastre. Mai mult, ultimele modificări legislative implementate de guvernul nostru, guvernul nostru european, au împins taxele şi legislaţia pe locul al doilea în lista celor mai mari provocări cu care se confruntă companiile din România, imediat după lipsa de talente. Dincolo de riscul de a-şi pierde avantajul competitiv, industria noastră, alături de sectorul IT, se confruntă cu provocări uriaşe legate de predictibilitate, iar acest lucru nu ajută niciodată creştere unei afaceri”, a spus el în cadrul celei de-a XI-a ediţii a conferinţei naţionale organizată de ABSL.

Conform raportului despre evoluţia sectorului lansat de ABSL în cadrul evenimentului, majoritatea companiilor (77%) au înregistrat rezultate mai bune în 2023 faţă de 2022, în timp ce creşterea numărului de angajaţi a fost de 10% în ultimii doi ani. Aceste aspecte indică o creştere a productivităţii şi în egală măsură a automatizării proceselor, susţin reprezentanţii ABSL.

Creşterea medie a numărul de angajaţi prognozată pe următorii doi ani pentru industria serviciilor de afaceri este de 10%, estimându-se că un număr de aproximativ 200.000 de angajaţi la nivel naţional să fie atins.

Raportul ABSL arată că industria este reprezentată majoritar de centrele universitare: Bucureşti, care conduce detaşat cu peste 70% din angajaţii din industrie, urmat de Cluj, Timişoara şi Iaşi, care totalizează aproximativ 20%. Dintre locaţiile emergente, se remarcă Braşov şi Sibiu. Una din trei companii a declarat că a deschis birouri în două sau mai multe oraşe.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO