Profesii

Cine mai are nevoie de BAC? La o universitate privată din Iaşi se pot face înscrieri fără diplomă

 La o universitate privată din Iaşi se pot face înscrieri fără diplomă de bacalaureat

Autor: Gândul

17.07.2011, 15:59 399

Criza de candidaţi la facultatecreată de situaţia dezastruoasă de la bacalaureat determină uneleuniversităţi să coboare criteriile de admitere dincolo de cadrullegal, astfel că la Universitatea "Apollonia" Iaşi se pot înscrieşi tinerii care au obţinut diploma de bacalaureat, scrie"Gândul".

Potrivit sursei citate, tinerii sepot înscrie la Universitatea "Apollonia" din Iaşi fără diplomă debacalaureat, cu condiţia ca acest document să fie prezentatuniversităţii până la finele celui de-al doilea an destudiu.

Surse din cadrul MECTS au precizatpentru "Gândul" că un corp de experţi ai Direcţiei ÎnvăţământuluiSuperior va fi trimis, luni, la sediul universităţii pentru a cerelămuriri.

În ceea ce priveşte sancţiunilecare pot fi aplicate în cazul în care se va constata încălcarealegii, acestea pot ajunge până la desfiinţarea universităţii prinintermediul unui proiect de lege. Mai mult, conform noii legi aEducaţiei, rectorul instituţiei poate ajunge în instanţă, avândrăspundere penală pentru faptele grave petrecute în universitate.Citiţi mai mult despre universitatea din Iaşi care înscrie studenţi fără Bacpe www.gandul.info

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO