Profesii

Cine este Mihai Georgescu, omul care a adus gumele de mestecat Wrigley pe rafturile tuturor magazinelor din România

Cine este Mihai Georgescu, omul care a adus gumele de...

Autor: Cristina Roşca

31.08.2013, 10:48 2505

Mihai Georgescu este omul care timp de 21 de ani a adus pe rafturilor tuturor magazinelor din România zeci de produse Wrigley. Georgescu spunea acum câţiva ani că a reuşit să ducă gumele Orbit şi bomboanele Skittles în toate locurile în care banii schimbă mâinile, de la magazine la librării şi agenţii de turism.

Mihai Georgescu (46 de ani), executivul român care a condus timp de mai bine de două decenii operaţiunile locale ale gigantului american Wrigley, va prelua din luna septembrie poziţia de director general al Kandia Dulce, compania în portofoliul căreia se găsesc branduri precum Rom, Măgura, Kandia sau Primola.

Absolvent al Universităţii Politehnice Bucureşti, Georgescu s-a angajat în cadrul Wrigley la câţiva ani după finalizarea studiilor în ianuarie 1992.

Încă de la început românul a ocupat funcţia de country manager pentru Wrigley România în portofoliul căreia se găsesc branduri precum Orbit, Winterfresh, Solano sau Airwaves.

Georgescu a rămas în poziţia de country manager al Wrigley România timp de 21 de ani. După un deceniu de mandat el a fost promovat şi a preluat o poziţie similară pe piaţa din Polonia.

După alţi doi ani, în 2004 executivul a fost numit la conducerea operaţiunilor Wrigley Balkan Est. În această funcţie el conducea operaţiunile din România, Bulgaria, Albania, Macedonia şi Kosovo.

Înainte de Kandia Dulce, Georgescu a fost vicepreşedintele grupului Grivco. După plecarea de la Wrigley executivul anunţase că a înfiinţat o companie de import şi distribuţie de produse FMCG, însă acum spune că s-a retras din această activitate.

 

Citiţi mai multe pe www.zfcorporate.ro


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO