Profesii

Cine este Emilia Bunea, fostul ”soldat” ING care se reîntoarce în ţară pentru a se lupta cu olandezii

Cine este Emilia Bunea, fostul ”soldat” ING care se...

Autor: Ştefan Stan, Anelis Baciu

17.08.2014, 09:00 3023

Emilia Bunea, noul CEO al Metropolitan Life, a revenit în ţară cu ambiţii mari, de a deveni lider de piaţă cu noua companie, după ce a plecat de la ING din funcţia de director financiar pe Europa . 

Emilia Bunea s-a născut pe 9 noiembrie 1969, în Ploieşti. Ea a terminat în 1993 Facultatea de Automatizari si Calculatoare din cadrul Politehnicii Bucureşti, iar ulterior a obţinut o diplomă de Executive MBA, finalizând studiile ASEBUSS (ASE Bucureşti, în parteneriat cu Universitatea din Washington).

Prima slujbă importantă pe care a avut-o a fost de Director Relaţii Externe la Comtel Rom SRL, între 1993 şi 1995. Din 1995,  Emilia Bunea a fost numită Director Executiv la Comtel Rom, funcţie pe care a ocupat-o până în 1997.

După ce a părăsit slujba de la Comtel, Emilia Bunea a fost angajată de firma americană Capital Securities, pe poziţia de Research and sales Manager.

Emilia Bunea a intrat in grupul ING in septembrie 2007, cand a fost numita director financiar al ING Asigurari de Viata, liderul pietei de profil. Dupa numai un an, in august 2008, ea a preluat conducerea ING Pensii, cel mai mare administrator de pensii private de pe piata locala, cu peste 1,6 milioane de clienti si o cota de piata de 40% dupa active. La acel moment, ea l-a inlocuit pe Radu Vasilescu.

In perioada in care Bunea a condus ING Pensii, numarul de clienti a urcat cu peste 170.000 de persoane la pensiile obligatorii (pilonul II) si cu 23.000 la cele doua fonduri de pensii facultative (pilonul III). Activele fondurilor de pensii s-au majorat de aproape sapte ori, ajungand la 1,19 mld. lei.

Inainte de a intra in grupul ING, Bunea a mai activat timp de sapte ani in cadrul companiei Interamerican (actuala Eureko), ultima pozitie detinuta fiind cea de vicepresedinte.

Citiţi aici CV-ul Emiliei Bunea

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO