Profesii

Cerere mare la targul de joburi BestJobs

08.11.2004, 00:00 37



La targul online de joburi organizat luna trecuta pe siteul Bestjobs, cerea companiilor a fost depasita cu mult de oferta candidatilor. Astfel, cele aproape 100 de mari companii angajatoare active pe piata romaneasca care au participat la targ au prmit in medie cate 600 de CV-uri.



Cele mai multe aplicatii, peste 3.000, au primit Volksbank Romania si DHL International Romania, pentru oferta Interbrands Marketing & Distribution si ING fiind despuse intre 2.500 si 3.000 de CV-uri. De asemenea, concurenta mare s-a inregistrat si pentru posturile oferite de Danone Romania, Smartree Romania, Graftex Prodcom care au primit intre 2.000 si 2.500 de CV-uri. Fiecare firma si-a creat un stand on-line, iar aplicantii au putut depune CV la oricare dintre firmele prezente, dar nu mai mult de 10 aplicatii.



Potrivit oficialilor BestJobs, numarul aplicantilor a fost de aproape 10.000, 25% dintre acestia provenind din randul studentilor. Statisticile arata ca cea mai mare pare a candidatilor, 60%, provind din Bucuresti, iar 80% din acestia au varsta cuprinsa intre 20 si 35 de ani. Circa 5% din candidati au studii de MBA si post-universitare.



"Am avut sansa unica de a aplica la mai multe firme in acelasi timp si de a economisi astfel mare parte din timpul petrecut cu cautatul unui job. La fel, nici nu a trebuit sa astept sa se elibereze un anume post de interes pentru mine. Este prima oara cand particip la un targ de joburi on-line si o astfel de initiativa cred ca ajuta foarte mult tinerii", a spus Mircea Iosif, 24 de ani, din Bucuresti, student la Automatica. miruna.lebedencu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO