Profesii

Cel mai mare lant britanic de farmacii angajeaza romani pentru un salariu de 4.000 de euro pe luna

Cel mai mare lant britanic de farmacii angajeaza romani pentru un salariu de 4.000 de euro pe luna

In Romania un farmacist castiga 800-900 euro pe luna

26.09.2007, 19:08 312

"Platim minimum 32.500 de lire sterline anual (47.800 de euro - n.r.) farmacistilor straini care au calificare, salariu similar cu cel al farmacistilor britanici", spune Mark Pritchard, UK Resourcing Officer al Lloydspharmacy.
El a adaugat ca, din cauza restrictiilor impuse de catre Societatea Farmaceutica a Marii Britanii, compania va recruta doar farmacisti care au o experienta de minimum patru ani. Reprezentantul companiei nu a dorit sa precizeze cati farmacisti romani vor fi recrutati, afirmand doar ca nu a fost stabilit un numar minim sau maxim al angajarilor.
"Deocamdata am angajat un roman si avem alte interviuri in derulare", a precizat Pritchard. Piata farmaceutica locala este printre cele mai competitive, alaturi de banking si IT&C, salariul mediu al unui farmacist roman fiind de 800-900 de euro. Reprezentantul Lloydspharmacy nu a dorit sa cometeze privind intentiile lantului de farmacii de a intra pe piata romaneasca.
Compania deruleaza procesul de recrutare si in alte tari din regiune, reprezentantii acesteia afirmand ca nivelul ridicat al cunostintelor de engleza se numara printre motivele principale care au atras atentia Lloydspharmacy spre Romania. Lloydspharmacy are 1.600 de farmacii in Marea Britanie si afaceri anuale de 1,5 miliarde de lire sterline (2,14 miliarde de euro). Compania are peste 13.000 de angajati si este detinuta de Celsio AG, cel mai mare distribuitor de medicamente din Europa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO