Profesii

Ce a spus un laureat al Premiului Nobel: „Copiii trebuie implicaţi din clasele mici în proiecte tehnice pentru a le stârni interesul pentru inginerie“

Robert Wilson, laureat al Premiului Nobel pentru fizică în 1978

Robert Wilson, laureat al Premiului Nobel pentru fizică în 1978

Autor: Mihaela Pascari

31.10.2016, 00:06 486
Lipsa inginerilor pe piaţa muncii arată că interesul mani­festat de liceeni pentru continuarea studiilor în domenii teh­nice este tot mai scăzut, iar pentru a-i motiva să se orienteze şi să îşi dezvolte abilităţile tehnice, ei trebuie implicaţi încă din clasele mici în proiecte din domeniul ştiinţei şi ingineriei, a spus Robert Wilson, laureat al Premiului Nobel pentru fizică în 1978.
 
El a interacţionat cu studenţii interesaţi de o carieră în domeniul ştiinţei, tehnologiei, ingineriei şi matematicii, fiind prezent timp de două zile la Universitatea Politehnică din Timişoara. „Pentru mine inspiraţia spre acest domeniu a venit încă din şcoală.
 
Copiii au nevoie de mai multă experienţă în a face singuri lucruri. Ei au nevoie de proiecte în care să fie implicaţi. Din clasele mici trebuie să găsim metode de a face ingineria cât mai interesantă pentru ei şi să-i încu­rajăm să facă lucruri care apoi să de-a rezultate“, a spus Robert Wil­son în cadrul evenimentului Honeywell Initiative for Science & Engi­neering, organizat de gru­pul industrial american Honey­well.
 
În acelaşi timp, Paul-Marian Cărămidariu, director general al fabricii Honeywell din Lugoj, care produce sisteme şi senzori pentru detectarea fumului, spune că tinerii care ies de pe băncile facul­tăţilor nu sunt sufi­cient de bine pregătiţi, ceea ce determină compa­niile să investească în pregătirea lor atunci când îi angajează. „Este necesar să ne folosim sistemul de instru­i­re, de inducţie pen­tru a aduce toate elemen­tele, atât legate de abilităţi perso­nale, cât şi cele tehnice, care deocamdată nu le regăsim la absol­venţii pe care îi recrutăm“, a spus Paul-Marian Cără­midariu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO