Profesii

Business Magazin. Ce spune Monica Şerban de la Penny, un business de 7 miliarde de lei: Liderii viitorului vor trebui să se adapteze la schimbările demografice, ca îmbătrânirea populaţiei şi noile generaţii de angajaţi cu aşteptări diferite

Business Magazin. Ce spune Monica Şerban de la Penny, un...

Autor: Andra Stroe

19.11.2023, 21:08 135

Monica Şerban face parte din echipa PENNY de 12 ani, timp în care a reuşit să ajungă un buyer cu experienţă, cu un istoric solid de activitate în industria de retail, dobândind cunoştinţe solide în domeniul achiziţiilor. Punctele forte care au ajutat-o în această evoluţie? Negocierea şi orientarea către oameni şi soluţii.

Monica Şerban

manager Departament Achiziţii Non-food REWE Romania – PENNY

40 de ani

Cifră de afaceri (2022): 7,17 mld. lei

Profit net: 152 mil. lei

Număr de angajaţi: 6.500

 

1. Ce rol v-aţi propus să aveţi în 2030?
Voi fi tot în acelaşi domeniu, dar cu siguranţă vor fi noutăţi adaptate anului 2030. Ne concentrăm să fim eficienţi şi să păstrăm tendinţele pieţei, iar toate acestea au în centru preferinţele clientului român.

2. Ce calităţi/abilităţi de leadership credeţi că trebuie să aveţi în organigrama viitorului, în care inteligenţa artificială lucrează cot la cot cu angajaţii umani?
Cred că printre calităţile/abilităţile de leadership necesare în organizaţiile în care inteligenţa artificială lucrează alături de angajaţii umani se numără viziune şi strategie pentru integrarea eficientă a inteligenţei artificiale; gândire analitică pentru a lua decizii informate; abilităţi de gestionare a echipei pentru coordonarea oamenilor şi tehnologiei; flexibilitate şi adaptabilitate la schimbările rapide şi oportunităţi emergente; abilităţi de comunicare pentru a obţine sprijinul angajaţilor în adoptarea inteligenţei artificiale, dar şi tică şi responsabilitate în utilizarea responsabilă a inteligenţei artificiale. Aceste calităţi vor ajuta liderii să navigheze cu succes într-un mediu în care inteligenţa artificială joacă un rol tot mai important, contribuind la dezvoltarea organizaţiei şi la crearea unei culturi de colaborare şi inovaţie.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO