Profesii

Business Magazin. Managerii din ziua de astăzi trebuie să investească din banii proprii în programele de dezvoltare pentru a ţine pasul cu vremurile. Ce spun Oana Scarlat şi Lavinia Raşca de la Exec-Edu

Autor: Ramona Cornea

13.08.2023, 12:55 200

Crizele succesive cu care s-a confruntat mediul de business în ultimii ani au adus cu sine o nevoie continuă de a învăţa pentru liderii companiilor. Dacă în trecut aşteptau să fie trimişi de companie pentru a urma diverse cursuri, managerii au trecut acum printr-o etapă de maturizare şi îşi caută singuri programe de training prin care să înveţe să se adapteze la vremurile pe care le trăiesc şi să se pregătească pentru provocările care-i aşteaptă în viitor. La ce tip de programe apelează cel mai des?

La acest moment, piaţa se menţine constantă, ba chiar înregistrăm o uşoară creştere în 2023, faţă de anii precedenţi. Cererea ridicată de programe de training a apărut  în condiţiile în care mediul de afaceri se confruntă cu o criză a forţei de muncă, suprapusă peste un context economic plin de provocări şi de neprevăzut”, a spus pentru BUSINESS Magazin Oana Scarlat, CEO al EXEC-EDU, companie de training, coaching şi consultanţă pentru lideri. Companiile resimt acut această criză, dublată de incertitudinea economică şi, ca o soluţie firească, investesc tot mai mult în dezvoltarea oamenilor, afirmă ea.

„Pe de altă parte, remarcăm faptul că cerinţele sunt rafinate, aportul managementului de top în personalizarea cursurilor a crescut, iar participanţii iau foarte în serios propria dezvoltare”.

În prezent, un procent mare al cursanţilor EXEC-EDU, care doar anul trecut au ajuns la circa 2.000 de persoane, se îndreaptă către programe de leadership şi dezvoltare a abilităţilor manageriale, iar cursurile de wellbeing au devenit o prioritate pentru strategiile de retenţie şi engagement, spune Oana Scarlat. „Printre cele mai frecventate cursuri EXEC-EDU se află şi programe complexe care s-au menţinut în portofoliu încă de la începuturile companiei şi au evoluat odată cu cele mai actuale tendinţe - Management 360, Leadership 360, Managementul proiectelor, Managementul strategic al resurselor umane, IFRS. Un alt curs foarte solicitat în tot acest timp a fost Process Communication Model, o metodologie de comunicare care a atras peste 3.000 cursanţi, livrată acum de patru traineri certificaţi. La fel de căutate sunt şi cursurile Mastering Management Skills şi First Time Manager”, a detaliat ea.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO