Profesii

Business Magazin. Hobby de CEO. Cum a ajuns François Blochcel, care a condus BRD, să cânte la pian, vioară, saxofon şi tobe

Business Magazin. Hobby de CEO. Cum a ajuns François...

Autor: Ioana Mihai-Andrei

08.10.2023, 16:27 60

Absolvent al École Nationale de la Statistique et de l’Administration Économique (ENSAE), François Bloch este CEO al BRD - Groupe Société Générale din 2016. Anterior, el a fost prim-vicepreşedinte al Rosbank între 2012 şi 2016. Şi-a început cariera în grupul Société Générale în 1990, la Fimat, o filială de brokeraj, în cadrul căreia a deţinut diverse funcţii în Franţa, Germania şi SUA. În 2008, a fost numit director de strategie la Newedge.

În 2009, s-a alăturat diviziei de risc a Société Générale în calitate de director al departamentului de risc de credit - ţări şi instituţii financiare. Totalul activelor băncii la sfârşitul lunii decembrie 2022 se ridica la 72 miliarde de lei. În 2022, profitul net al Grupului BRD a fost de 1.337 milioane de lei, faţă de 1.319 milioane de lei în 2021. BRD face parte din Grupul Société Générale, unul dintre cele mai importante grupuri de servicii financiare din Europa şi un jucător important în economie de peste 150 de ani. Grupul are 117.000 de angajaţi în 66 de ţări şi 25 de milioane de clienţi în întreaga lume.

Ce hobby aveţi şi cât timp îi dedicaţi? Când şi cum a început interesul pentru această zonă?

Pot răspunde cu un singur cuvânt: muzica. Mi-a trezit interesul de când eram tânăr. Un singur cuvânt, dar patru instrumente: pian, vioară, saxofon şi tobe. În ceea ce le priveşte pe primele două, le studiez şi cânt la ele de 15 ani. Mai târziu au apărut în viaţa mea saxofonul şi tobele. La acestea din urmă am cântat cu fiii mei, până când cel mai mic a început să cânte singur la tobe şi a ajuns să fie mult mai bun decât mine. În prezent, încă mai cânt la pian - mă concentrez asupra jazzului pentru că, aşa cum spunea Boris Vian, „Fără jazz, viaţa ar fi o greşeală”. De asemenea, încerc pe cât posibil să particip la repetiţiile corului BRD. A fost înfiinţat în 2017, are la conducere un tânăr dirijor, Andrei Stănculescu, şi a susţinut un concert la Filarmonica din Paris în 2018 în cadrul „Playing for Philharmonie”. După mai multe spectacole, atât în ţară, cât şi în străinătate, corul nostru, de care sunt foarte mândru, se pregăteşte acum pentru un concert la Ateneul Român.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO