Profesii

Business Magazin. Cine este Sorina Donisa, cea care conduce una dintre cele mai mari companii de recrutare de pe piaţă, Prohuman APT, cu afaceri de 69 de milioane de euro

Sorina Donisa, CEO, APT Prohuman: „Viaţa profesională este o călătorie de-a lungul căreia înveţi constant. Cu cât eşti mai deschis la idei noi, concepte inovative, cu cât curiozitatea îţi stimulează dorinţa de învăţare, cu atât evoluţia ta ca lider este accelerată.”

Autor: Ramona Cornea

18.06.2023, 17:16 470

Un lider trebuie să fie integru, empatic, perseverent, să înveţe continuu şi să ştie să comunice cu echipa sa, crede Sorina Donisa, CEO-ul agenţiei de recrutare în regim temporar Prohuman APT. Deşi businessul pe care îl conduce a trecut prin multe transformări de-a lungul ultimelor decenii, odată cu criza din 2008 – 2009, alinierea la grupul Prohuman, pandemia de COVID-19, războiul din Ucraina şi incertitudinile din sfera economică ce au urmat, un lucru a rămas constant pentru executiva de la cârma companiei: adaptarea la orice îi apare în cale.

„Empatia şi încrederea în oameni au jucat şi joacă un rol foarte important în stilul meu de leadership, indiferent de etapele de dezvoltare prin care am trecut. Cred că, de-a lungul carierei mele, în funcţie de evoluţia companiei şi, totodată, de schimbările care au avut loc în organizaţie, care m-au şlefuit şi pe mine ca om, şi stilul meu de management a fost influenţat, plecând de la un model democratic cu influenţe ale modelului transacţional”, a spus ea pentru BUSINESS Magazin.

Sorina Donisa are o experienţă de peste 20 de ani HR, în domeniul financiar şi consultanţă şi ocupă poziţia de CEO al Prohuman APT, fosta companie APT Resources & Services, începând cu 2010, după 12 ani de activitate în cadrul companiei, căreia i se alăturase în 1998, pe poziţia de contabil-şef.

Ea povesteşte că în timpul facultăţii nu şi-a propus să lucreze în resurse umane, ci alesese zona financiară, însă în timp zona operaţională şi de business a atras-o mai mult. În plus, acum foloseşte foarte mult din ceea ce a învăţat în financiar în activitatea sa curentă. „Domeniul resurselor umane îţi oferă satisfacţia de a ajuta oamenii să-şi găsească provocările pe care le caută în dezvoltarea lor profesională. Nu exista candidaţi buni sau mai puţin buni, exista omul potrivit la locul potrivit. Pentru fiecare persoană care vrea să evolueze, care vrea să muncească, există jobul ideal pentru momentul acela din viaţa lui şi tu, ca profesionist în resurse umane, îl poţi ajuta să fie împlinit şi mulţumit de alegerea pe care o face candidatul în cariera sa”, adaugă ea.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO