Profesii

Business Magazin. Cine este Shaohua Yang, cel care conduce operaţiunile din România ale producătorului de smartphoneuri Oppo

Autor: Andra Stroe

24.03.2024, 17:46 117

…crede Shaohua Yang, General Manager, OPPO România. Deşi vine dintr-o cultură total diferită, iar viaţa de expat a adus cu sine provocări notabile, de la adaptarea la un mediu de afaceri diferit la depăşirea barierei lingvistice, el se declară fascinat de România şi spune că a sesizat îmbnătăţiri majore în anii petrecuţi aici. Care e puntea de legătură pe care executivul a găsit-o între ţara natală şi piaţa locală?

Prima mea vizită în România a avut loc în 2019. Când am ajuns aici, am fost fascinat de bogăţia istorică a ţării, frumuseţea peisajelor şi, mai presus de toate, de primirea călduroasă a românilor. Analizând evoluţia din ultimii ani, constat că au loc numeroase îmbunătăţiri. Cu toate acestea, cred că este esenţial să avem răbdare în ceea ce priveşte modernizarea şi, mai mult decât atât, să fim parte integrantă a procesului de dezvoltare. Monitorizez zilnic ştirile şi observ că se fac investiţii active în infrastructură, ceea ce mă bucură. Sper că aceste schimbări vor influenţa pozitiv mediul de afaceri românesc şi că vom putea beneficia cu toţii de impactul lor benefic”, povesteşte Shaohua Yang, general manager, OPPO România. El se simte foarte recunoscător pentru oportunitatea de a fi expat, deoarece are şansa de a descoperi o cultură cu totul nouă, extrem de fascinantă, şi de a interacţiona cu profesionişti incredibil de bine pregătiţi şi inspiraţionali. „Cu toate că această experienţă este preponderent una pozitivă, recunosc că vine şi cu provocări, iar cele mai notabile pentru mine au fost adaptarea la un mediu de afaceri diferit şi depăşirea barierei lingvistice.”

Yang ne-a împărtăşit şi faptul că gestionarea zilnică unei agende aglomerate este un task în sine, motiv pentru care organizarea eficientă este o priori­tate în ceea ce-l priveşte. „De obicei, dimineaţa începe cu o discuţie cu echipa sediului central pentru a stabili activităţile şi obiectivele prioritare. La prânz, interacţionez cu şefii departamentelor locale pentru a analiza progresul şi rezultatele campaniilor din România. După încheierea programului de lucru, îmi dedic timpul cititului cărţilor, îmi cultiv pasiunile prin diverse hobby-uri, şi îmi petrec timpul cu prietenii. Aceste activităţi contribuie la menţinerea echilibrului între viaţa profesională şi cea personală.”

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO