Profesii

Business Magazin, Ceo Awards 2023: Care sunt calităţile liderilor români?

Autor: Ioana Matei

03.12.2023, 17:30 159

Inteligenţa, dorinţa de a progresa şi modestia sunt calităţi esenţiale pentru un manager, iar empatia, inovaţia şi colaborarea reprezintă, de asemenea, elemente cheie ale succesului, indiferent de industrie. În mediul de afaceri românesc este nevoie de mai multă tenacitate şi profunzime şi, mai ales în contextul actual, adaptabilitatea şi agilitatea sunt necesare pentru a aduce economia României la nivelul următor. Oamenii de afaceri trebuie să apere şi să protejeze ceea ce au construit. Acestea sunt câteva dintre mesajele care au primit aplauzele celor peste 200 de invitaţi ai galei CEO Awards, ediţia 2023. Cu subtitlul metaforă „Podcast leaders”, am premiat în cadrul acesteia voci din mediul afaceri românesc care merită auzite. Sperăm ca dincolo de aplauze, mesajele lor să nu rămână fără ecou.

 


 

Costin Tudor, fondator şi CEO al Undelucram.ro, platforma prin intermediul căreia am centralizat voturile din mediul de afaceri în baza cărora vom lansa anuarul 100 CEI MAI ADMIRAŢI CEO DIN ROMÂNIA:

Anul acesta ne bucurăm că am crescut treptat toate cifrele legate de votarea pentru topul 100 CEI MAI ADMIRAŢI CEO DIN ROMÂNIA - şi numărul de votanţi, şi numărul de participanţi. Sunt peste 650 de persoane care au votat la nivel de executivi  de top şi le mulţumesc tuturor. Am observat că predomină în domeniile votate partea masculină şi, de asemenea, sunt multe industrii, precum retailul şi farma, aflate într-o zonă foarte dinamică. Au existat, de asemenea, fluctuaţii, nume care au intrat în top şi altele care au rămas şi îi felicităm pe toţi.

Pentru Undelucram.ro, care este un brand românesc prezent deja în 14 ţări, urmează lucruri foarte interesante, despre care îmi permit să nu ofer foarte multe detalii deoarece vom comunica intens ulterior – dar vom avea o amprentă internaţională, inclusiv în afara Europei.

 

Dan Şucu, fondator şi CEO al grupului Mobexpert, a oferit primul premiu al serii:

Este o listă lungă a oamenilor din mediul de afaceri pe care eu îi admir, printre care se află Dragoş de la Dedeman, Mihai de la FAN Courier liderii Sanador, MedLife, Transavia şi mulţi alţii, pot să spun 100 de nume…

Atunci când porneşti o afacere, te gândeşti la familia ta şi la tine, te gândeşti la prosperitate. Dar dacă faci lucrurile bine şi ai şi puţin noroc, la un moment dat vine timpul în care te poţi gândi şi la societatea în care trăieşti, în care poţi face bine şi mai multor oameni, aşa cum şi societatea ţi-a făcut ţie bine.

În mediul de afaceri din România ar fi nevoie de puţin mai multă tenacitate, puţin mai multă dorinţă de a face lucrurile mai aproape de versiunea ta de perfect. Adică posibilitatea de a intra mai în amănunt, de a merge acolo unde este cu adevărat esenţa. Poate ar fi nevoie de mai puţină superficialitate.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO