Profesii

Business Magazin. Care sunt planurile pentru 2024, pentru 17 şefi de companii din România

25.02.2024, 21:30 120

Mihaela Bîtu, CEO, ING Bank România

EVENIMENTE CHEIE DIN 2023

Pentru companie:

•  Aş alege inovaţie, adopţie digitală ridi­cată în rândul clienţilor şi finanţarea celui mai important proiect de economie circulară din România. Trei exemple aş vrea să menţionez din acest an. Încep cu automatizarea analizei imobilelor aduse în garanţie la creditele ipotecare – ceea ce face posibilă aprobarea chiar şi într-o săptămână a unui credit ipotecar, dacă sunt întrunite condiţiile de eligibilitate, iar banca primeşte rapid documentele necesare analizei. Apoi, lansată la finalul anului, colaborarea cu Direcţia Generală pentru Evidenţa Persoanelor. Suntem prima bancă din România care preia în mod automat datele din buletin ale clienţilor noi cu cetăţenie română, direct din Registrul Naţional de Evidenţă a Persoanelor, în momentul deschiderii unui cont în reţeaua ING Office şi, din vara lui 2024, în procesul de actualizare a datelor. Seria inovaţiilor a continuat şi prin lansarea creditului 100% online adresat antreprenorilor, prin platforma de internet banking ING Business, până la 500.000 de lei pe o perioadă de maximum 5 ani, cu acces instant la bani. Rata de adopţie digitală în rândul acestei categorii de clienţi este una excelentă. În trimestrul al treilea, de la lansarea produselor digitale, 36% dintre clienţii eligibili şi-au deschis un credit 100% online şi peste 30% şi-au deschis un cont suplimentar online.

•  Accentul pus pe digitalizare şi îmbunătăţirea constantă a experienţei clientului se reflectă direct şi în utilizarea pe scară largă a serviciului ING Home’Bank destinat persoanelor fizice. La finalul primelor nouă luni din 2023, aplicaţia era accesată zilnic de 82% dintre clienţii noştri activi persoane fizice, dintre care 88% utilizau exclusiv telefonul mobil.

•  În 2023, banca noastră a devenit finanţator unic al Sistemului de Garanţie-Returnare implementat de RetuRO, cel mai important proiect de economie circulară la nivel naţional şi al doilea ca amploare din Europa, cu implicaţii importante în dezvoltarea durabilă a României.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro  

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO