Profesii

BUSINESS Magazin: 2.000 de manageri români lucrează în străinătate

BUSINESS Magazin: 2.000 de manageri români lucrează în străinătate
24.10.2010, 14:17 31

Circa 2.000 din cei peste 2 milioane de români plecaţi sălucreze în străinătate conduc companii sau divizii ale marilorgrupuri internaţionale, potrivit calculelor făcute de revista BUSINESS Magazin publicate în ediţiade luni, 25 octombrie.

Împărţirea pe categorii profesionale a celor peste 2 milioane deromâni care muncesc în afara ţării arată diferenţe numerice mariîntre cei cu munci fizice şi uneori slab calificate şi ceilalţiexpaţi "made in Romania".

Astfel, numărul managerilor se ridică la circa 2.000, în timp cealţi 10.000 - 20.000 sunt "internişti" - angajaţi din companiimultinaţionale relocaţi pentru perioade scurte, de câteva luni,pentru specializare într-o altă ţară unde grupul este prezent. Laaceştia se adaugă aproximativ 50.000 de specialişti: medici,ingineri, programatori şi contabili, conform calculelor BUSINESSMagazin realizate pe baza datelor de la companii, firme derecrutare şi Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă.Citiţi mai mult în revista Business Magazin care apare luni, 25octombrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO