Profesii

Apple face cea mai tare mişcare din ultimul an. Îşi ia un director de la una dintre cele mai cunoscute case de modă din lume

Apple face cea mai tare mişcare din ultimul an. Îşi ia...

Autor: Cătălina Butan,

15.10.2013, 11:24 8208

Directorul general al casei de modă Burberry, Angela Ahrendts, renunţă la conducerea brandului fashion londonez pentru gigantul IT Apple, unde va ocupa funcţia de vicepreşedinte senior, scrie Wall Street Journal.

Ahrendts va fi înlocuită de Chistopher Bailey, care ocupă în prezent funcţie de director de creaţie, potrivit reprezentanţilor companiei. Într-un anunţ separat, Apple a spus că Ahrendts se va alătura companiei pe poziţia de vicepreşedinte senior, raportându-i direct CEO-ului Tim Cook. Ea va fi responsabilă de strategie, expansiune şi operaţiuni pe partea de retail atât offline cât şi online.

Ahrendts este alături de Burberry din 2006, reuşind să tripleze vânzările şi să crească preţul acţiunilor de până la patru ori în timpul mandatului său ca CEO al companiei. Ahrendts, în vârstă de 53 de ani şi de origine americană, a transformat astfel Burberry dintr-un producător de pardesiuri într-un brand global de modă, cu venituri de 6,3 miliarde lire sterline (7,4 miliarde euro) pe an.

La jumătate acestui an, Ahrendts a fost numită cel mai bine plătit executiv din Marea Britanie, cu o compensaţie financiară în valoare totală de 16,9 milioane lire sterline (20 de milioane de lire), potrivit unui raport citat de The Guardian. CEO-ul Burberry a stabilit totodată un precedent, devenind prima femeie care a urcat în topul ierarhiei celor mai bine plătiţi executivi din Marea Britanie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO