Profesii

Angajatorii din industria farmaceutica revin in forta

Angajatorii din industria farmaceutica revin in forta

Click pentru imaginea intreaga

02.10.2006, 15:38 31

Companiile din domeniul farmaceutic au lansat in saptamana care a trecut cea mai complexa oferta de angajare, nu mai putin de 17 pozitii fiind scoase la concurs de unii dintre principalii jucatori din domeniu.
Cei mai vanat sunt specialistii in vanzari si reprezentantii medicali. Industria farmaceutica a fost vedeta incontestabila a pietei fortei de munca in ultimele luni, fiind surclasata doar de cateva ori, destul de firav, de altfel, de institutiile financiar-bancare sau de HoReCa.
"Sectorul farmaceutic este unul dintre cele mai dinamice, in special pe partea de vanzari. Aici se resimte poate cel mai puternic dezechilibrul intre cererea de specialisti si oferta. Dificultatea deriva din profilul foarte complex si specializat al candidatilor cautati, care trebuie sa fi absolvit facultati de profil, pentru a intelege si a promova produsele farmaceutice in randul interlocutorilor (farmacii, medici, spitale)", explica Madalina Motora, Communication Coordinator la Manpower Romania.
Daca industria farmaceutica a fost vedeta ultimelor luni, retailerii au anuntat in primavara acestui an cele mai ample planuri de recrutare, peste 6.000 de oameni urmand a fi angajati esalonat pana la sfarsitul anului, odata cu extinderea in teritoriu a principalilor jucatori si prin intrarea pe piata a altora noi. Cora, Kaufland, Real, Praktiker au in aceasta saptamana 12 posturi disponibile.
Si inginerii sunt la mare cautare pe piata, alaturi de specialistii in IT. Astfel, Infineon Romania cauta patru ingineri cu diferite specializari, care, pe langa abilitatile specifice, trebuie sa aiba abilitati de comunicare si sa cunoasca bine limba engleza.
E.ON cauta un inginer pentru Bucuresti si un human resources strategy manager pentru Bacau. Pentru aceasta ultima pozitie, E.ON Moldova are nevoie de o persoana cu foarte bune abilitati analitice care sa-si doreasca sa lucreze intr-o multinationala.
Lipsa de specialisti in resurse umane se face simtita in continuare, patru pozitii vacante fiind anuntate, toate de middle si top management.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO