Profesii

Alina Baciu, Senior HR Business Partner Vodafone România: Există o presiune foarte mare pe lideri, rolul departamentelor de HR este să îi ajute pe lideri să gestioneze mai bine echipele şi angajaţii

ZF HR Conference 2023

Alina Baciu, Senior HR Business Partner Vodafone...

Autor: Miruna Diaconu

20.11.2023, 15:24 149

În ultima perioadă, tendinţa în companii este de a pune o tot mai mare presiune pe cei din management de a gestiona cât mai bine şi mai eficient echipele şi angajaţii, însă Alina Baciu, senior HR business partner Vodafone România, este de părere că departamentul de HR ar trebui să vină mereu în sprijinul liderilor.

„Vorbim foarte mult despre lideri, eu cred şi văd că este o presiune enormă pe aceşti lideri din orice organizaţie ar fi. Dacă până în pandemie presiunea aceasta era mai mult în zona de rezultate, cum îţi atragi talente, cum reţii aceste talente, acum presiunea este mult mai mare. Pe lângă faptul că trebuie să obţii aceste rezultate mai alert, într-un mod mult mai agil, trebuie să te concentrezi pe simplificare, cum simplifici modul de lucru. Mai nou, vorbim cum ca lider trebuie să îţi arăţi şi vulnerabilităţile şi deja facem un pachet întreg de aşteptări pe care le avem de la aceşti lideri. Rolul nostru este să îi ajutăm, de multe ori ajungem să ne concentrăm pe cifre, atunci cum facem să ne rupem din timpul nostru să ajutăm liderii să facă faţă acestei presiuni, care este diferită faţă de acum era înainte în 2020”, spune Alina Baciu, în ZF HR Conference 2023: „Viitorul resurselor umane. Cum văd marii angajatori provocările anului 2024”.

Pe lângă sprijinul acordat liderilor, departamentele de HR ar trebui să se concentreze în această perioadp pe gestionarea echipelor care lucrează în sistem hibrid, iar aici provocările ţine de conectarea echipelor care lucrează de la birou cu cele aflate remote, cu înţelegerea uniformă a mesajelor cheie pe care companiile le transmit angajaţilor, colaborări eficiente între departamente şi echipe.

Alina Baciu spune că în Vodafone există un trend în creştere a numărului angajaţilor care optează să lucreze de la birou.

„Acum lucrăm în modul hibrid, recomandarea noastră este să se lucreze 2 zile de la birou şi 3 zile remote. Observăm un trend în creştere a numărului venirilor la birou. Ceea ce încercăm noi să facem este să le dăm un scop, să le dăm nişte beneficii în venitul la birou, aici este despre cât de repede aş putea să rezolv anumite task-uri, anumite proiecte dacă vin la birou, decât dacă îmi planific un Teems pentru orice lucru mic pe care trebuie să îl rezolv”, spune Alina Baciu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO