Profesii

Afacerea de soi a unui fost campion al României. Adrian Anca a renunţat la fotbal şi încearcă să devină un afacerist de succes

Afacerea de soi a unui fost campion al României. Adrian...

Autor: Pro Sport

06.07.2014, 13:05 8784

Tot mai mulţi fotbalişti renunţă total la sportul în care au activat după ce se retrag şi aleg să intre în afaceri. E şi cazul lui Adrian Anca (38 de ani), fost atacant la Gloria, CFR şi Oţelul. A ajuns al doilea cel mai bun marcator din istoria echipei clujene şi a reuşit eventul cu această formaţie în 2008, dar a şters tot cu buretele doi ani mai târziu, când s-a retras. Atunci a conştientizat că lumea fotbalului nu-l mai atrage şi a intrat în afaceri. Domeniul: agricultura.

Visa de ceva vreme să scoată bani din pământ. Văzuse asta, la o scară mai mică, la tatăl său şi îi străfulgerase prin minte încă de când era fotbalist că domeniul părintelui său ar putea fi şi viitorul lui. „Mi-a plăcut întotdeauna. Am făcut şi facultatea asta. Sunt inginer agronom“, se prezintă Adrian Anca, omul de afaceri. E diferit faţă de Anca fotbalistul. E mult mai calculat. Aici se bazează pe o strategie, nu pe intuiţie, ca pe terenul de fotbal.
 
200 de hectare, patru angajaţi

Micul „paradis“ al celui poreclit cândva „Caniggia“ e cuibărit undeva, lângă Oradea. Cât priveşti cu ochii e doar teren în care fostul golgheter a investit. În 2010, el a demarat proiectul şi a avut curajul unui atacant care alege să execute un penalty decisiv. Şi-a băgat aproape tot ce a strâns din sport în noua afacere, bani adunaţi în toţi anii de fotbal transformându-se în culturi agricole. A început să cultive porumb, grâu şi secară, iar după patru ani trage linie şi spune că a ajuns la 500.000 de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO