Profesii

30 de companii participă la un târg de cariere organizat la Cluj

30 de companii participă la un târg de cariere...

Autor: Laurentiu Cotu

06.11.2013, 13:19 1126

Târgul de cariere din Cluj, organizat în perioada 12-13 noiembrie la Iulius Mall, adună 30 de companii din diverse domenii de activitate, printre cei mai importanţi angajatori fiind Endava, Genpact, McDonald's, Office Depot, Steelcase, Sykes, Terapia Ranbaxy, BUW sau Dennemeyer.

Târgul este organizat pentru tinerii cu studii superioare, absolvite sau în curs, aflaţi în căutarea unui loc de muncă în domenii precum economic, inginerie, marketing, vânzări, contabilitate, servicii sau farma. Luna trecută a avut loc la Cluj o ediţie a târgului de cariere dedicată industriei de IT, cu participarea a peste 20 de companii de profil.

’’Suntem încântaţi să vedem atâta efervescenţă pe piaţa forţei de muncă din Cluj. În această toamnă peste 50 de companii au ales Târgul de Cariere pentru a-şi prezenta ofertele de angajare şi oportunităţie de carieră în faţa clujenilor”, au declarat organizatorii târgului de cariere. Pe lângă ofertele de angajare, târgul de cariere de la Cluj aduce programe de intership-uri şi voluntariat, consultanţă gratuită în carieră sau sesiuni de training şi conferinţe pe tema vocaţiei şi a progresului în carieră.

Totodată, 60 de universităţi din străinătate îşi prezintă oferta de studii în cadrul târgului de cariere, prin intermediul programului Edmundo, prezent la eveniment cu un stand de consiliere. Oferta de studii în străinătate cuprinde şi programe ale unor universităţi precum cele din Southampton, Groningen, Nijmegen sau Aberdeen. Proiectul ’’Târgul de Cariere’’, demarat iniţial în anul 2006 de agenţia Fapte, se derulează în oraşele Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi, Braşov, Sibiu, Oradea, Baia Mare, Târgu Mureş, Constanţa, Craiova sau Bacău.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO