Prima pagina

Vosganian: intarzierea retrocedarilor a dus la cresterea rapida a preturilor la apartamente

Vosganian: intarzierea retrocedarilor a dus la cresterea rapida a preturilor la apartamente
21.04.2008, 12:06 7

Daca retrocedarile s-ar fi facut in anii '90, ar fi fost mai mult spatiu imobiliar de manevra, a declarat Ministrul Economiei si Finantelor Varujan Vosganian.

Vosganian a incercat sa explice viteza ridicata de crestere a preturilor de pe piata imobiliara prin faptul ca spre deosebire de alte state din regiune, dezvoltarea pietei imobiliare din Romania s-a facut cu intarziere.

O alta influenta a avut-o decalajul de investitii straine directe fata de statele vecine, amintind ca pana in 2004 investitiile anuale nu depaseau 1,5 miliarde euro. De asemenea, o alta intarziere a fost cauzata de nivelul scazut al salariilor si intermedierea financiara redusa.

Ministrul Economiei a tinut sa precizeze ca preturile de pe piata imobiliara s-ar putea stabiliza incepand de anul viitor, odata cu cresterea ofertei, iar piata constructiilor va continua si in acest an pe o dinamica ridicata.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO