Prima pagina

Voestalpine, vanata de bulgari

05.09.2008, 16:43 23

Guvernul bulgar va plati 300.000 de leva (153 mii euro) consultantilor straini pentru a purta negocieri cu producatorul austriac de otel Voestalpine, in incercarea de a convinge compania sa isi indrepte atentia spre Bulgaria in vederea construirii unui combinat siderurgic, conform agentiei de presa Novinite.

Investitia pe care Voestalpine doreste sa o faca pe coasta Marii Negre se ridica la 5 miliarde euro, noua fabrica urmand sa angajeze aproximativ 4.500 de oameni.

Totusi, surse apropiate proiectului au declarat zilele trecute ca grupul ar putea incheia, in cursul acestei luni, un memorandum de intelegere cu guvernul roman privind constructia unui combinat. Aceleasi surse au mai spus ca in prezent, guvernul cauta solutii prin care sa ofere Voestalpine o alternativa la un teren din jurul portului Constanta, cu o suprafata de 50 de hectare, solicitat de compania austriaca.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO