Prima pagina

Vodafone Romania va creste viteza de acces la Internet pana la 7,2 Mbps

13.03.2008, 17:38 11

Operatorul de telefonie mobila Vodafone Romania va lansa, marti, 18 martie, un serviciu de telecomunicatii bazat pe tehnologia HSDPA (High-Speed Downlink Packet Access), care va permite atingerea unor viteze de download a datelor de pana la 7,2 Mbps.

Vodafone va lansa si o noua tehnologie, HSUPA (High-Speed Uplink Packet Access), care va asigura viteze ridicate de incarcare (upload) a datelor.

Operatorul nu precizeaza unde vor fi lansate serviciile cu o viteza de 7,2 Mbps.

Vodafone precizeaza doar ca saptamana viitoare va lansa noi solutii de conectitivitate mobila si noi pachete de date mobile, pe langa optiunea HSUPA si serviciile de acces la internet la 7,2 Mbps.

Primele teste privind functionalitatea tehnologiei HSUPA in reteaua Vodafone Romania au avut loc in 2007

Orange Romania, cel mai mare operator de telefonie mobila de pe piata locala, a lansat la finele anului trecut serviciile de internet mobil la viteze de 7,2 Mbps ? insa exclusiv in unele zone din Capitala.

Prima filiala a grupului britanic de telecomunicatii Vodafone care a introdus in Europa tehnologia HSUPA a fost Vodafone Germania, care a lansat aceasta tehnologie in luna iulie 2007.

Vodafone Romania este o divizie a grupului britanic de telecomunicatii Vodafone.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO