Prima pagina

Viile din Recas, culese de chinezi

11.09.2008, 14:50 15

Aproximativ 600 de persoane lucreaza acum in viile de pe dealurile Recasului, dar a gasi oameni care sa presteze acest gen de activitate devine tot mai greu, scrie Banateanul. De aceea, se intentioneaza ca anul viitor sa fie adusi muncitori chinezi.

Solutia este numai temporara, pentru ca in trei ani, mana de lucru va fi inlocuita de masini specializate.

Pe cele peste 700 de hectare de vie, lucreaza an de an sute de muncitori veniti din toata tara. Acum sunt circa 500-600 de persoane, dar de la an la an este mai greu sa gasesti pe cineva care sa stea in vie de dimineata pana seara.

"Ne gandim sa aducem chinezi de anul viitor, pentru ca nu prea mai gasim oameni care sa faca aceasta munca de placere. Oricum, vom cumpara combine de recoltat struguri, care vor inlocui in doi-trei ani mana de lucru. Combina costa 250.000 de euro. Acum avem una, de proba, dar nu ne convine ceva la ea si o sa luam alta, de calitate superioara", a precizat, pentru www.banateanul.ro, Ioan Georgiu, cel de-al doilea director al societatii.

Cititi mai mult despre cramele Recas in Banateanul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO