Prima pagina

UTI va monta 200 de camere video in Bucuresti

08.01.2008, 18:21 47

UTI International, companie parte a grupului UTI detinut de omul de afaceri Tiberiu Urdareanu, va monta pana in mai circa 200 de camere video si 100 de semafoare noi in cele mai aglomerate intersectii din Capitala, ca parte a unui proiect de 21 de milioane de euro al Primariei Municipiului Bucuresti (PMB) privind fluidizarea traficului rutier din Bucuresti.
UTI International, cu activitati in solutii IT&C si solutii de securitate, a castigat anul trecut licitatia pentru dezvoltarea acestui proiect care presupune crearea unui sistem de monitorizare in timp real a traficului Capitalei prin monitorizarea video a celor mai frecventate 100 de intersectii din Bucuresti.
Sistemul de camere video va fi folosit atat pentru monitorizarea traficului, cat si pentru a permite crearea unor culoare de libera trecere pentru mijloacele de transport in comun. UTI a castigat recent licitatia pentru proiectul NetCity, in valoare de 202 mil. euro, prin care PMB vizeaza crearea unei retele subterane de fibra optica pentru a inlocui actuala retea care este supraterana.
UTI a implementat si proiectul PMB privind schimbarea modalitatii de verificare a biletelor de calatorie in mijloacele de transport ale RATB, precum si a accesului la trenurile Metrorex, pentru care, de altfel, a asigurat si partea de securitate, UTI fiind compania care a montat camerele de supraveghere din statiile de metrou. In 2006 fondul de investitii AIG a achizitionat 30% din grupul UTI, in urma unei majorari de capital de 17 mil. euro, operatiune in urma careia Urdareanu controleaza in continuare un pachet majoritar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO