Prima pagina

Un Airbus 320 s-a prabusit in mare

25.08.2000, 00:00 12



Un avion Airbus 320 al companiei Gulf Air, care efectua cursa Cairo-Bahrain, s-a prabusit in mare miercuri-seara in apropierea coastelor statului Bahrain, la numai 1,6 kilometri de aeroportul international, provocand moartea tuturor celor 143 de oameni aflati la bord, relateaza Reuters.

Oficialitatile din Bahrain au anuntat ieri ca toate cadavrele, precum si cele doua cutii negre ale avionului au fost recuperate. Potrivit unor controlori de trafic aflati in turnul de control, cursa GF072 a ratat de doua ori aterizarea, iar la a treia tentativa s-a prabusit.

Martori oculari au declarat ca au auzit o explozie si au vazut o lumina puternica in unul dintre motoare inainte ca avionul sa se prabuseasca.

Televiziunea din Bahrain a anuntat ca avionul s-a prabusit din cauza unui incendiu la unul dintre motoare.

Ibrahim Abdullah al-Hammar, subsecretar de stat in Ministerul Transporturilor, a declarat ca Bahrainul va cere ajutorul Biroului National pentru Siguranta Transporturilor din Statele Unite pentru realizarea anchetei.

Directorul administrativ al Apararii Civile din Bahrain, Abdul-Rahman bin Rashed al-Khalifa, a afirmat ca primele cadavre recuperate au fost cele ale copiilor aflati la bordul aeronavei. Peste 200 de rude si prieteni ai pasagerilor s-au adunat la un hotel din Manama si au identificat cadavrele.

Un oficial al companiei Gulf Air a spus ca in avion se aflau 63 de egipteni, 34 de bahrainieni, 12 sauditi, noua palestinieni, sase cetateni din Emiratele Arabe Unite, trei chinezi, doi britanici si cate un cetatean din Australia, Kuwait, Oman, Sudan, Coreea si Canada. Departamentul de Stat al SUA a anuntat ca la bordul avionului s-a aflat si un curier diplomatic american.

Emirul Bahrainului, seicul Hamad bin Isa al-Khalifa, a ordonat deschiderea unei anchete pentru stabilirea cauzelor catastrofei aviatice si a declarat doliu national pe o perioada de trei zile.

Compania Gulf Air, care are o flota formata din 30 de avioane, este detinuta in mod egal de guvernele din Qatar, Oman, Bahrain si emiratul Abu Dhabi din Emiratele Arabe Unite. Aparatul Airbus 320 a fost livrat societatii Gulf Air in septembrie 1994 si efectuase 17.177 de ore de zbor, a anuntat firma producatoare Airbus Industrie din Paris.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO