Prima pagina

UE urmareste o reducere cu 62% a tarifelor la SMS-uri

16.07.2008, 17:32 23

Comisia Europeana va propune in luna octombrie a acestui an o reglementare a tarifelor practicate de operatorii de telefonie mobila din UE pentru mesajele text (SMS) trimise in roaming, prin care urmareste sa obtina o reducere cu pana la 62% a preturilor valabile in prezent, scrie presa internationala.
Intr-o declaratie neobisnuit de dura, Viviane Reding, comisarul UE pentru media si societate informationala, a acuzat ieri operatorii ca "secatuiesc" portofelele clientilor, precizand ca proiectul sau are in vedere ca "utilizatorii sa fie liberi sa trimita mesaje SMS in cadrul UE fara a fi jefuiti". "Trebuie sa ne asiguram ca granitele nu reapar in UE prin facturile telecom ale celor care calatoresc", a declarat si Jose Barroso, presedintele CE. Cei doi oficiali au afirmat ca au in vedere si reglementarea preturilor la internetul in roaming.
Anual in spatiul comunitar sunt trimise 2,5 mld. SMS-uri de catre utilizatori aflati in roaming, pretul mediu platit pe un mesaj fiind de 0,29 euro - de 10 ori mai mult decat tarifele nationale pentru acelasi serviciu. Proiectul este contestat dur de operatori, care sustin ca UE nu se bazeaza pe nimic atunci cand afirma ca preturile in roaming sunt prea mari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO