Prima pagina

Trita Fanita a parasit Partidul Democrat

09.06.2000, 00:00 78



Senatorul PN?CD Trita Fanita si-a dat ieri demisia din PD si de la sefia Comisiei de Agricultura, in semn de protest fata de decizia grupului sau parlamentar de a vota impotriva motiunii Agricultura, dezbatuta de Senat la propunere PDSR. Desi el a refuzat sa spuna in ce partid va intra, senatorii PDSR ne-au declarat ca el asteapta sa li se alature.

Voturile PD au dus la caderea motiunii, scorul fiind foarte strans: 46 de voturi impotriva si 44 pentru. Senatorul PD Cristian Dumitrescu a anuntat oficial ca partidul sau "este ingrijorat de situatia agriculturii, dar solutiile propuse prin motiune nu sunt cele de care are nevoie agricultura romaneasca." Imediat, Fanita si-a citit demisia. Dumitrescu a spus ca Fanita stia de decizia PD, avand pregatita demisia de miercuri seara.

Dezbaterile au fost politizate si tensionate. Presedintele Senatului, liberalul Mircea Ionescu-Quintus a amenintat de mai multe ori, atat presa, cat si senatorii, cu evacuarea salii. Senatorul PDSR Marin Stelian s-a certat cu senatorul PN?CD Andreiu Oprea: "Esti sarac cu duhul, dom'le! Taci odata! Vrei sa te jignesc din nou?". In acest moment s-a produs o rumoare puternica. Stelian si-a incheiat discursul strigand: "Rusine pentru actuala guvernare ca a lichidat floarea bancilor romanesti, Bancorex."

Senatorii PDSR Ioan Bold si Victor Apostolache au reclamat faptul ca Muresan "a lichidat complexele de animale", cerand demiterea ministrului si deferirea lui Justitiei, pentru ca, "din banii publici si-a facut campanie electorala". Fanita a strigat de la tribuna: "As vrea sa te vad pe dumneata cum ai sa scoti camasa din afacerile in care esti acuzat." Muresan a raspuns: "Unde sunt banii de la FNI? Sau de la bancile populare? Sunt in alte banci care apar astazi."

Senatorul PN?CD Rasvan Dobrescu a prezentat editia franceza a cartii "Revolutie si reforma", despre care a spus ca s-au vandut doar sase volume astfel incat pretul real al unui exemplar ajunge la 21 de milioane de dolari, iar valoarea totala a contractului pentru editare - 130 milioane dolari - "a fost platit de taranul roman, in urma contractelor semnate de fostul ministru al Finantelor din guvernul PDSR, Florin Georgescu, si de Viorel Hrebenciuc" cu omul de afaceri Adrian Costea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO