Prima pagina

Surpriza de proportii la PSD: Dianconescu, candidat la Primaria Bucurestiului!

Surpriza de proportii la PSD: Dianconescu, candidat la Primaria Bucurestiului!
11.04.2008, 14:31 13

Vicepresedintele PSD Cristian Diaconescu, a fost validat astazi in unanimitate de Comitetul Executiv National - CEX - (for largit de conducere al PSD) drept candidat la Primaria Bucurestiului.

Numele lui Diaconescu (desi vehiculat in trecut pentru Primaria Generala) nu a mai fost luat in calcul in ultimele zile.

Mircea Geoana, seful PSD, dadea ca sigura, in urma cu nici 24 de ore, desemnarea lui Miron Mitrea drept candidat la Primaria Generala. Pentru cadidatura la Bucuresti se luptau Marian Vanghelie, Sorin Oprescu si Miron Mitrea.

Numele lui Diaconescu nu mai fusese mentionat de cateva saptamani printre potentialii candidati intrucat el a refuzat acest lucru cand i s-a propus, in urma cu mai multe luni.

Diaconescu se va infrunta in alegerile pentru Primaria Generala cu Vasile Blaga (PD-L) si Ludovic Orban (PNL).

La finalul votului, presedintele PSD Mircea Geoana a declarat: "De azi putem sa spunem ca avem primar. Habemus primar".

Conform lui Geoana, propunerea candidatului pentru Capitala a fost facuta de PSD Bucuresti si acceptata in unanimitate de BPN (Biroul Permanent National, un for constituit din varfurile PSD care s-a reunit inaintea CEX - n.r.).

Sorin Oprescu (senator PSD) care era potentialul candidat social-democrat cel mai bine plasat in sondaje (in jur de 25% dintre optiunile de vot) nu a renuntat total la intentia de a candida ca indepenedent asa cum ameninta de cateva saptamani. El a spus azi ca se va consulta cu echipa sa pentru a vedea ce este de facut in continuare. Diaconescu are 49 de ani, este profesor la Facultatea Hyperion, doctorand la Facultatea de Drept, Universitatea Bucuresti. A fost secretar de stat in Ministerul afacerilor externe si apoi ministru al justitiei in ultima periada a guvernului Adrian Nastase. Diaconescu este unul dintre oamenii de la varful PSD ca nu a fost implicat in dispute publice. Este acceptat indeobste ca un om bine pregatit si inteligent. Problema pe care si-a pus-o PSD cand s-a gandit initial la cadidatura sa la Bucuresti a fost aceea: Va face el fata unor atacuri electorale brutale carora nu le va putea raspunde?

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO