Prima pagina

SRI se delimiteaza de fostii ofiteri implicati in FNI

13.06.2000, 00:00 21



Serviciul Roman de Informatii (SRI) s-a delimitat ieri in mod public de activitatea fostilor sai ofiteri care ocupau functii in cadrul Fondului National de Investitii (FNI), precizand ca, o data cu trecerea in rezerva, acestia "nu mai au nici o legatura" cu serviciul de informatii, se arata intr-un comunicat al institutiei.

"In ultimele zile, in contextul problemelor aparute la FNI, se fac unele legaturi, fara suport real" intre acest serviciu de informatii si o serie de fosti ofiteri de securitate sau ai SRI, MI si MApN, se spune in comunicat. Potrivit sursei citate, exista cazuri in care astfel de fosti ofiteri au incalcat unele prevederi legale si sunt anchetati de Parchet sau se afla pe rolul instantelor de judecata, in urma masurilor luate chiar de SRI.

Serviciul Roman de Informatii aminteste ca singurul caz depistat in afacerea FNI se referea la un ofiter al sau care si-a retras preferential fondurile si care a fost concediat. Restul cadrelor care si-au depus banii la acest fond astepta clarificarea legala a situatiei.

Procurorii Parchetului Curtii Supreme de Justitie au continuat ieri cercetarile in cazul FNI, prin audierea Constantei Trif, sefa trezoriei CEC. Ea a trebuit sa explice procurorilor modul in care s-a decis implicarea acestei institutii in afacerea FNI.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO