Prima pagina

Specialistul IT&C, cel mai rasfatat angajat

15.08.2008, 14:52 28

Extrem de inteligent, asaltat cu oferte, capricios si rasfatat. Asa ar arata, pe scurt, profilul angajatului din IT&C. Companiile trebuie sa puna la bataie un intreg arsenal creativ pentru recrutarea unui astfel de specialist, pornind de la salarii de pana la 5.000 de euro pe pozitii non-manageriale si pana la a oferi croaziere pe Mediterana.

Ca urmare a "rasfatului" de care beneficiaza angajatul IT, companiile gasesc tot mai greu astfel de specialisti: "Recrutarea din domeniul IT este cu mult mai dificila pentru multi recruiteri decat alte domenii. Omul din IT este flatat si bombardat zilnic cu oferte de job, lucru care il face sa devina mai capricios si indecis", crede Mihai Bonta, senior research consultant in cadrul agentiei de recrutare Advice HR.

Cititi din suplimentul Profesii al ZIARULUI FINANCIAR de maine despre lupta companiilor pentru atragerea specialistilor IT si pana unde sunt acestea dispuse sa ajunga pentru a-i aduce in echipa lor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO